Головна » 2010 » Декабрь » 24 » Роскосмос запустив конкурента Google Maps
07:41
Роскосмос запустив конкурента Google Maps
www.lenta.ru
Google Maps, Роскосмос, геопортал, супутникові знімки, Російські космічні системи       У вівторок офіційно відкрився геопортал Роскосмосу, організований за принципом, схожому з ресурсом Google Maps. На сайті geoportal.ntsomz.ru для безкоштовного перегляду і скачування представлені супутникові фотографії Землі низького дозволу. Детальніше про ресурс пише "Інтерфакс".

Геопортал розроблявся ВАТ "Російські космічні системи" разом з НДІ точних приладів. На створення ресурсу було витрачено 10 мільйонів рублів. "Чим він краще Google? Тим, що інформація на геопорталів буде оновлюватися щодня, а як ви знаєте, в Google інформація іноді роками не оновлюється", - заявив гендиректор і генеральний конструктор ВАТ "Російські космічні системи" Юрій Урлічіч.

На сайті представлені фотографії земної поверхні, зроблені переважно вітчизняними супутниками, в тому числі і апаратами, запущеними в радянські часи. Раз на добу інформація на сайті буде оновлюватися - туди будуть завантажуватися фотографії, отримані супутниками "Ресурс-ДК" і "Монітору-Е". Коментуючи можливість появи на геопорталів знімків, зроблених зарубіжними апаратами, начальник управління Роскосмосу Михайло Новіков сказав наступне: "Закупівля була, є і буде. Все що закуповується за бюджетні гроші, повинно бути доступно громадянам, причому безкоштовно". При цьому на частини зображень на геопорталів стоїть позначка, що вони були отримані з використанням проекту Scientific Data Purchase Project (проект закупівлі наукових даних) Американського космічного агентства.

Відвідувачі геопортала зможуть переглядати знімки низького дозволи безкоштовно. Більш якісні фотографії будуть доступні за гроші. При цьому співробітники федеральних органів влади зможуть переглядати такі знімки безкоштовно. Новіков зазначив, що на сайті не можна буде побачити закриті зони і стратегічні об'єкти. "Все режимні питання врегульовані нашим законодавством. Ви нічого зайвого там не побачите", - підкреслив він.

Урлічіч не виключив, що в майбутньому може бути оголошений конкурс на нову назву для ресурсу. "'Геопортал Роскосмосу" - не таке вже воно немилозвучна ім'я, але маркетологам треба б подумати з назвою ", - зазначив гендиректор ВАТ" Російські космічні системи ".

Джерело: http://www.lenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1766 | Додав: wiktor | Теги: Роскосмос, геопортал, Google Maps, Російські космічні системи, супутникові знімки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar