Головна » 2011 » Апрель » 27 » Google перемальовує карту
12:21
Google перемальовує карту
Ріо-де-Жанейро, Бразилія, фавел, Google, Google MapsКомпанія Google внесе зміни в карту міста Ріо-де-Жанейро, Бразилія, в своєму сервісі Google Maps, повідомляє BBC News. Інтернет-гігант пішов на такі кроки після того, як уряд міста заявив, що фавели займають на карті занадто багато місця. Бразильська газета Globo повідомила, що виділення нетрів, а також відсутність багатих районів і визначних пам'яток створює неправильне враження про місто.

Під час перегляду карти міста у великому масштабі на ній можна побачити близько 600 фавел, в тому числі і маловідомих. Так, наприклад, район середнього класу Косме Вельйо (Cosme Velho), де розташований фунікулер, що піднімає туристів до знаменитої статуї Христа, не відзначений на карті, а невелика фавела присутній там. На цьому тижні Globo вже писала, що Google Maps створює помилкове уявлення, що міська зона - це просто безмежне скупчення фавел.

Антоніо Педро Фігуейри де Мелло (Antonio Pedro Figueira de Mello), секретар міста з туризму, заявив, що карти є абсурдними, а Google вже відхилив їх попередній запит про зміну, спрямований у 2009 році. Однак у понеділок компанія оголосила, що вони ніколи не планували завдати шкоди репутації міста, а людина, що малював ці карти, є місцевим жителем.

Це далеко не перший випадок, коли Google стикається з проблемами, пов'язаними з сервісом Google Maps. Раніше в цьому році місто Емден (Emden), Німеччина, поскаржився, що на карті гавань міста належить Нідерландам. А в 2010 році Коста-Ріка оголосила про те, що помилка Google підігріла територіальні розбіжності з Нікарагуа після того, як на карті один з спірних островів був розташований на стороні Нікарагуа.

«Навколо світу» розповідав про казус, що стався з сервісом у 2009 році. Тоді на картах Google Maps з'явився місто-привид Арглетон, що існує лише на папері. Згідно з картою, місто знаходиться на північно-заході Великобританії, неподалік від Ліверпуля. Присутність міста на карті показує, що програма отримала дані, що свідчать про те, що у відповідному місці знаходиться справжнє місто. Проте в реальності там є лише поля.
Фото: radiomax.cv.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2398 | Додав: wiktor | Теги: Google, Бразилія, Google Maps, Ріо-де-Жанейро, фавел | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar