-->Головна » 2010 » Ноябрь » 06

Індекс людського розвитку - 2010

Індекс людського розвитку, 2010, Україна      Норвегія, Австралія, Нова Зеландія, США, Ірландія, Ліхтенштейн, Нідерланди, Канада, Швеція і Німеччина складають десятку держав з найвищим рівнем людського розвитку у світі. Про це йдеться в доповіді Програми розвитку ООН (ПРООН) «Реальне багатство народів: шляхи розвитку людини».

Він присвячений двадцятій річниці появи такого роду щорічного видання. Доповід ... Читати далі»

06.11.2010

Джерела забруднення повітря в Китаї

Китай, забруднення навколишнього середовища, джерела     Вихлопні гази автотранспорту, викиди яких у 2009 році перевищили 50 млн тонн, стали основним джерелом забруднення атмосферного повітря у великих і середніх містах країни. До такого висновку дійшло Міністерство охорони навколишнього середовища КНР, яке днями у своїй доповіді вперше оприлюднило дані по викидах забруднюючих речовин в атмосферу, пов'язаних з ав ... Читати далі»

06.11.2010

Відновлення лісів Вірменії

Зміна клімату в Вірменії, відновлення лісу, кліматична програма      Проблема зміни клімату сьогодні надзвичайно актуальна. Дані метеорологічних спостережень свідчать про те, що за останні 100 років середня температура поверхні Землі зросла на 0,7 градуси, з них на 0,5 - за останні 50 років. А 11 з останніх 12 років були найспекотнішими за весь інструментальний період метеорологічних спостережень.

На ... Читати далі»

06.11.2010

Помилка в Google Maps ледь не призвела до міжнаціонального конфлікту

Google Maps ,Коста Ріка, Нікарагуа, конфлікт       Між Нікарагуа і Коста-Рікою мало не розгорівся міжнаціональний конфлікт через помилку в картографічному сервісі Google Maps.

Як повідомляє сайт SearchEngineLand з посиланням на центральну костаріканську газету La Nacion, на сервісі неправильно відобразили ділянку державного кордону між країнами.

Як повідомляє видання La Nacion, через помилку ... Читати далі»

06.11.2010

Китай успішно запустив метеосупутник

Китай, запуск метеосупутника, Фен'юнь-3       Китай успішно здійснив запуск метеосупутника Фен'юнь-3 (FY-3).

Запуск було здійснено за допомогою ракетоносія Changzheng-4C о 02.37 п'ятниці (20.37 четверга за Києвом) з космодрому Тайюань (провінція Шаньсі).

Супутник FY-3 став другим апаратом цієї серії, запущеним Китаєм. Його попередник було відправлено у космос у травні 2008 року. Планується, ... Читати далі»

06.11.2010

На найближчі 50 років промисловий видобуток корисних копалин в Антарктиці заборонений

Антарктида, видобуток корисних копалин, Академік Вернадський       На найближчі 50 років промисловий видобуток корисних копалин в Антарктиці заборонено. Про це розповів голова Держкомітету з інформатизації Володимир Семиноженко.
       «Давайте помріємо. Україна - одна з 28 країн, які мають право голосу та право вето на всі рішення по Антарктиді. Виходячи з цього, ми могли б ... Читати далі»

06.11.2010

Доля Західної Сахари

фронт Полісаріо, Західна Сахара, ООН, Марокко, спір      ООН починає нову серію переговорів щодо долі Західної Сахари, території в північній Африці, що є предметом суперечок вже кілька десятків років, повідомляє BBC News. Очікується, що зустріч між представниками фронту Полісаріо, який воює за незалежність держави, і марокканських чиновників, що стоять за включення Сахари до складу Марокко, відбудеться в Нью ... Читати далі»

06.11.2010