Головна » 2010 » Октябрь » 19 » Про користь вищої освіти
10:38
Про користь вищої освіти
думка вчених, вища освіта, Кент, Ланкастер     Спільне дослідження вчених з університетів Кента (University of Kent) і Ланкастера (Lancaster University), Великобританія, показало, що чоловіки, які отримують наукові ступені з гуманітарних наук з поганими оцінками в майбутньому заробляють менше, ніж випускники шкіл, повідомляє Daily Telegraph. При цьому жінки-випускники отримують більше, незалежно від роду їх діяльності.

Дослідження проходило у світлі можливого більш ніж дворазового збільшення плати за освіту. Проте вчені з'ясували, що отримання ступеня все ще коштує грошей, витрачених на неї. Міністерство наполягає, що вища освіта приносить £ 100 тис щороку.

Дослідники порівняли кар'єру більш ніж 80 тис. чоловік - випускників університетів і тих, хто не одержував вищої освіти в період з 1997 по 2009 роки. З'ясувалося, що жінки зі ступенями в області мистецтв, гуманітарних або суспільних наук заробляють в середньому на £ 25 тис. більше, ніж ті, хто не пішов в університет. Однак ситуація з чоловіками трохи складніше. Випускники шкіл заробляють в середньому по £ 35 тис. на рік. Отримують ступінь у галузі юриспруденції, економіки або менеджменту можуть розраховувати на додаткові £ 30 тис. на рік, власники комбінованих ступенів - на £ 16 тис., що отримали ступінь в математиці, технології та суміжних областях - на £ 5 тис.

При цьому вчені з'ясували, що власники ступенів з мистецтва, музики, театру, історії, філософії і теології можуть не отримати очікуваного збільшення до заробітку. Все залежить від їх оцінок на іспитах. Вони повинні, по крайней заходів, отримати оцінки рівня 2:1 («добре»).

«Результати дослідження показали, що навіть, незважаючи на значне збільшення плати за освіту, це все ще є вигідним вкладенням грошей. Юридичну або економічну освіту забезпечує високий рівень доходів, як для чоловіків, так і для жінок, а громадські та гуманітарні науки, особливо для чоловіків, приносять менше грошей », - розповів Ян Уокер (Ian Walker), професор школи менеджменту університету Ланкастера, Великобританія .

Нагадаємо, що в березні цього року представники Королівського товариства (Royal Society), провідного наукового товариства Великобританії, серед членів якого 60 лауреатів Нобелівської премії, опублікували доповідь про майбутнє англійської науки у світі під назвою «Вік науки: як забезпечити майбутнє процвітання» (The Scientific Century: Securing our Future Prosperity). Вони вважають, що англійське лідерство в науці підходить до кінця. За їх словами, провідні позиції в науковому світі починають займати США, Китай, Індія, Франція і Німеччина, що інвестують в дослідження, щоб підтримати зростання економіки своїх країн.

Зі схожим дослідженням виступив також британський державний Рада з науки і технологій (Council of Science and Technology). Його доповідь носить назву «Майбутнє британської науки» (A Vision for UK Research). На думку авторів доповіді, наука є основоположним чинником конкуренції, які швидко розвиваються Китаєм та Індією. Мається на увазі, що нинішній рівень британських витрат на вчених повинен бути сохранен.Согласно документом, зараз британські університети поступаються тільки американським, але друге місце може бути втрачено, якщо не надавати належного значення інвестицій в науку. Тому англійський парламент потребує керівництва по тому, як максимально ефективно вкладати гроші в університети. Мова йде не тільки про природничих науках, таких як фізика і біологія, але і про гуманітарні.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2424 | Додав: wiktor | Теги: Ланкастер, вища освіта, кент, думка вчених | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar