Головна » 2010 » Август » 21 » Шацькі озера під загрозою зникнення
00:50
Шацькі озера під загрозою зникнення
Шацькі озера   Розробка білоруського крейдового родовища "Хотиславського" поблизу кордону з Волинською областю може призвести до загрози зневоднення Шацьких озер. Про це в інтерв'ю "Главку" повідомив посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

"Проблема з родовищем, яке перебуває в трьохстах метрах від нашого кордону, існує давно. Видобуток з нього піску і крейди створює колосальний резервуар, куди можуть перейти і води, якими наповнені акваторії групи Шацьких озер, і таким чином відбудеться їх зневоднення", - сказав він.

За словами посла, український уряд передав білоруській стороні всі наявні експертні висновки з цього питання. "В даний час, незважаючи на те, що ведеться дискусія, фірмою" Трайпл ", якій передані в оренду ці родовища, тихенько триває робота. Хоча є багато висновків, що такі роботи можуть призвести до поганих наслідків, і не тільки для групи Шацьких озер , а взагалі русла Прип'яті ", - сказав він.

При цьому Безсмертний відзначив, що це питання буде піднято на міжурядовій українсько-білоруської комісії, яка відбудеться в жовтні.

Джерело:  http://podrobnosti.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1971 | Додав: wiktor | Теги: Хотиславське, Шацькі озера, кар'єр, Родовище | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar