-->Головна » 2010 » Декабрь » 14

Берингове море було теплим

eco.rian.ru
Температура морської води, Берінгове море, аляска, Далекий Схід     Зараз Берингове море являє собою майже повністю позбавлену життя смужку в океані між Аляскою і російським Далеким Сходом, однак колись воно було набагато більш теплим домом для багатого розмаїття морського життя

Таку думку висловили автори нового дослідження, повідомляє cybersecurity.ru.

Глибокі осадові керни, витягнуті з морськог ... Читати далі»

14.12.2010

Сьогодні вночі жителі Землі зможуть спостерігати потужний зорепад

ua.korrespondent.net
парад планет, зорепад, метеоритний потік, Гомініди       У ніч з 14 на 15 грудня жителі Землі зможуть спостерігати зорепад – наша планета пройде через сильний метеоритний потік Гемініди.

Максимум потоку припаде на 14 і 15 грудня. Падаючі зірки буде видно з будь-якої точки Землі. Передбачається, що цього разу його частота досягне 150 метеоритів на годину, що на 30 метеоритів більше, ніж мин ... Читати далі»

14.12.2010

Іноземних туристів запросили до Чорнобиля

rian.com.ua
Чорнобиль, екстремальний туризм, україна, техногенна катастрофа        Україна має намір заробляти на «екстремальному туризмі», організувавши з наступного року масовий доступ до місця найбільшої техногенної катастрофи сучасності.

Ось таку в міру божевільну заяву зробив 13 грудня український міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога, який відвідав Чорнобильську зону. За словами чиновника, ... Читати далі»

14.12.2010

Середземноморський сонячний проект

www.rgo.ru
проект, середземноморський союз, сонячна енергія, сучасні технології       В останні два роки країни Середземноморського союзу (включає 43 європейських і африканських держави середземноморського басейну та прилеглих територій) запропонували кілька проектів розвитку сонячної енергетики в Сахарі.

Інтерес до сонячної енергетики і, в зв'язку з нею - в першу чергу до Сахарі цілком закономірний. Подібні п ... Читати далі»

13.12.2010

Зупинка у Франкфурті

dailymail.co.uk
франкфурт, аеропорт, делегація, Україна , ФРН       У засобах масової інформації з’явилось повідомлення про те, що, начебто, українська делегація у складі 93 осіб від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, що прямувала до Південної Африки, була знята з борту літака в аеропорту м. Франкфурт-на-Майні.

Як повідомляє видання «Публічні люди», делегацію очолював народний депутат Украї ... Читати далі»

13.12.2010

Із Чорного моря йдуть скумбрія і ставрида

elementy.ru
скумбрія, риба, ставрида, Чорне море, Туреччина       У Чорному морі залишилося тільки три промислових виду риби. Такі висновки після наукової експедиції по Чорноморському басейну озвучив заступник директора з наукової роботи Інституту біології південних морів Юрій Токарєв. «Раніше були осетри, камбала, луфаря, кефалі, - заявив еколог. - А зараз навіть скумбрії чорноморської немає! Хамса, тюлька і шпрот ... Читати далі»

13.12.2010

Стартує національний діалог щодо озеленення економіки України

reklamonstr.com
економіка України, зелені технології, конференція, МАМА-86,        16 грудня 2010 року Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» спільно з Екологічною програмою ООН (UNEP) та у співпраці з Громадською експертною радою при Українській частині Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС (ГЕР УЧК), за підтримки Швейцарської амбасади в Україні, Європейської програми МФ «Відродження» ... Читати далі»

13.12.2010