Головна » 2010 » Декабрь » 12 » «Сучасні проблеми безперервної географічної освіти і картографії» - XX Міжнародний науково-методичний семінар
12:32
«Сучасні проблеми безперервної географічної освіти і картографії» - XX Міжнародний науково-методичний семінар
uvovki.obychnogo.net
конференція, Україна, 2011, Харків, географічна освіта«Сучасні проблеми безперервної географічної освіти і картографії» - XX Міжнародний науково-методичний семінар

12-16 вересня 2011 р., заявки до 1 березня 2011 р

м.Харків, Україна


12-16 вересня 2011 р. на кафедрі фізичної географії та картографії Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна проводитиметься ювілейний, XX Міжнародний науково-методичний семінар на тему: «Сучасні проблеми безперервної географічної освіти і картографії».

Організатори семінару: Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Інститут географії НАН України, Науково-дослідний інститут геодезії і картографії, Харківський обласний науково-методичний інститут безперервної освіти, Інститут педагогіки АПН України, ДНВП «Картографія», Східне державне підприємство геодезії, картографії та геоінформатики, ЗАТ «Інститут передових технологій», Асоціація вчителів географії України Українське географічне товариство.

Інформаційні спонсори: «Український географічний журнал», журнали «Географія та основи ЕКОНОМІКИ в школі» (Київ), «Вісник геодезії та картографії (Київ),« Географія та екологія в школі XXI століття »(Москва),« Географія »(Харків) , газети «Краєзнавство. Географія. Туризм »(Київ) і« Географія »(Москва).

На семінарі передбачається обговорити актуальні проблеми безперервної географічної освіти і картографії, узагальнити досвід і розглянути перспективи розробки і впровадження в навчальний процес інноваційних методик і педагогічних технологій, нових за тематикою, змістом і структурою карт, атласів, навчальних програм та навчальної літератури - підручників, посібників, словників-довідників, хрестоматій і ін коштів, призначених для використання в системі безперервної географічної і картографічного освіти (дошкільної, шкільної, середньої, вищої, післядипломної).

У дні роботи семінару будуть організовані виставки:

- Навчальних географічних карт і атласів, виданих в Україні та в інших країнах СНД;

- Нової навчальної літератури з географії та картографії, виданої в країнах СНД;

- Комп'ютерних навчальних програм і посібників з географії та картографії, електронних карт і атласів;

- Студентських дипломних робіт, тематика яких пов'язана з темою семінару.

Експонати для цих виставок слід надсилати Оргкомітету або привезти на семінар.

Для учасників семінару буде організовано колективна стажування в навчальних закладах міста Харкова.

Для іногородніх учасників планується проведення тематичних екскурсій по Харкову і Харківській області, на харківські виробничі підприємства, в наукові установи та навчальні заклади.

До початку роботи семінару будуть видано науковий збірник «Проблеми безперервної географічної освіти і картографії», вип. 13, до якого увійдуть статті за темою семінару. Збірник визнаний ВАК України як фахове наукове видання зі спеціальності «Географічні науки», в якому можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття ступенів доктора і кандидата географічних наук. Окремим збірником, вип. 14, планується повторно видати кращі, на думку редколегії, статті учасників усіх попередніх семінарів.

Офіційні заявки на участь у семінарі, наукові статті для включення до збірки і організаційний внесок (сума, еквівалентна 15 доларам США) приймаються до 1 березня 2011 р. за адресою:

Секретар Оргкомітету семінару Свир Наталія Вікторівна, Кафедра фізичної географії та картографії, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна »площа Свободи, 4, м. Харків, 61077, Україна.

Офіційна заявка подається на бланку установи (підприємства), де працює автор, підписується керівником установи (підприємства), і підпис скріплюється печаткою, у заявці необхідно вказати:

- Прізвище, повне ім'я та по батькові учасника семінару, його місце роботи, посаду, науковий ступінь, вчене звання;

- Тему доповіді;

- Адреса (з поштовим індексом) для листування, адресу e-mail, номер телефону;

- Календарну дату заявки.

До заявки додаються наукова стаття українською або російською мовою, дві анотації статті одна з них - англійською мови, і рецензія на цю статтю. Обсяг кожної анотації - не менше 500 знаків. До анотаціям слід докладати 3-5 ключових слова. Підпис рецензента повинна бути завірена печаткою установи, де він працює. Перелік рецензентів обов'язково включається до науковий збірник.

Вимоги до змісту та оформлення статті

Кожен учасник семінару надсилає лише одну статтю (особисту або в співавторстві). Якщо зміст або оформлення статті не будуть відповідати вимогам ВАК щодо фахових наукових збірників, то до програми семінару буде включена лише тема доповіді, без публікації статті. Заявку на участь в семінарі можна подавати і без статті. У цьому разі доповідь, якщо він відповідає темі семінару, буде включено до його програми.

Учасники семінару будуть поселені на базі туристів або в готелях міста. Проживання - платне.

Телефони для довідок:

707-54-79 - кабінет методики викладання географічних дисциплін;

707-55-60 - кімната викладачів кафедри;

707-53-60 - завідувач кафедри.
Код міжміського телефонного зв'язку в Україну 8-057. Міжнародний код Харкова 38-057.

Джерело: http://ggf-dnu.at.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Заходи | Переглядів: 3122 | Додав: wiktor | Теги: географічна освіта, україна, 2011, Харків, конференція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar