Головна » 2015 » Июнь » 30 » «Трансплантація» коралів врятує Великий Бар'єрний риф
08:02
«Трансплантація» коралів врятує Великий Бар'єрний риф

Люди можуть врятувати Великий Бар'єрний риф від глобального потепління за допомогою пересадки на нього жаростійких коралів, повідомляє «Гардіан».

Спільне дослідження Австралійського інституту морських наук і Техаського університету виявило генетичну схильність до переносимості високої температури у деяких коралів. Відкриття може створити базу для організації рукотворних колоній коралів, спеціально виведених для адаптації до більш теплих морів.

На даний момент дослідники схрестили особин гіллястого корала Acropora millepora з теплого півночі Великого Бар'єрного рифа з представниками того ж виду у острова Орфей, який знаходиться в 540 км на південь. З'ясувалося, що північні корали передали свою стійкість до спеки своїм нащадкам.

Дослідники виявили, що теплостійкість в основному залежить від «материнських» генів. Ймовірно, це якість закладено в мітохондріях - «енергостанціях» клітин, які успадковуються тільки від матерів. Однак щоб підтвердити роль мітохондрій у стійкості до тепла, потрібно провести додаткові дослідження. Тільки тоді можна буде зробити спробу відновити рифи за допомогою гібридів або допомогти жаростійким коралів природним чином зайняти місце загиблих особин.

Радимо Вам також ознайомитися із пропозицією массовые рассылки email от Юнисендера.

Фото: http://geografica.net.ua/
Джерело: https://www.gismeteo.ru/news/klimat/15041-transplantatsiya-korallov-spaset-bolshoy-barernyy-rif/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 3320 | Додав: wiktor | Теги: Бар'єрний, трансплантація, риф, екологія, корали, Великий | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar