Головна » 2011 » Март » 17 » У Києві очікується найсильніший за п'ять років паводок
10:09
У Києві очікується найсильніший за п'ять років паводок
Київ, Паводки, прогноз, Україна, повінь   Пік паводку в Києві очікується в кінці квітня. Під час найсильнішої за останні п'ять років повені очікується підтоплення дачних масивів і деяких районів

У певних місцях рівень води може піднятися до трьох метрів, повідомили в прес-службі Головного управління МНС України в Києві.

В управлінні МНС наголосили, що вода буде переливатися через Лівобережну дамбу і в квітні рух транспорту по ній буде обмежено. Можливі підтоплення в районі Бортничів, Вишеньок, Гнідина. Прогнозується підтоплення дачних масивів у районах Осокорки та Позняки.

Відомство підготувало відповідну техніку. Зараз у столичних рятувальників є п'ять потужних насосних станцій, п'ять пожежних рукавних автомобілів для відкачування води та її передачі на великі відстані. Крім цього, 22 пожежні частини Києва мають пожежні автомобілі з насосами для відкачування води меншої потужності. Напоготові також гумові човни, два рятувальні катери, Аероглісери, які можуть проходити як по воді, так і по льоду, а також пожежний корабель.

Разом з тим, рятувальники запевнили, що підстав для занепокоєння з боку населення немає, адже повінь - щорічне явище, а рівень Дніпра контролюється на київській дамбі.

Крім того, у відомстві нагадали, як поводитися під час повені. Так, при отриманні попередження про загрозу затоплення слід без зволікання вийти в безпечні та підвищені місця. При рятувальних роботах необхідно проявляти витримку і самовладання, суворо дотримуватися вимог рятувальників. Не можна переповнювати рятувальні засоби (катери, човни, плоти і т.д.), оскільки це загрожує безпеці рятувальників і тих, хто підлягає порятунку.

Потрапивши у воду, слід зняти з себе важкий одяг і взуття, відшукати поблизу плаваючі чи які височіли над водою предмети, скористатися ними до отримання допомоги. Якщо є час, то необхідно вжити заходів щодо рятування майна і матеріальних цінностей: перенести їх у безпечні місця, а самим зайняти верхні поверхи (горища), дахи будинків.
Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3676 | Додав: wiktor | Теги: україна, прогноз, повінь, київ, паводки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar