Головна » 2010 » Июнь » 10 » В Абу-Дабі з'явиться найбільша в світі сонячна фабрика
22:32
В Абу-Дабі з'явиться найбільша в світі сонячна фабрика
  Французька нафтова корпорація Total, іспанська фірма Abengoa Solar і енергетична компанія Masdar (ОАЕ) домовилися про створення «концентрованої» сонячної електростанції Shams 1 («Сонце-1» з арабської) - найбільшої у світі і першої на Близькому Сході.

Підприємство, що розташується на 2,5 кв. км у Медінат-Зайєд (у 120 км на південний-захід від Абу-Дабі), буде виробляти 100 мегават. Вугільна електростанція аналогічної потужності виробляє 170 тис. тонн вуглекислого газу на рік. Будівництво почнеться в третьому кварталі і завершиться приблизно через два роки. Вартість проекту складе близько $ 600 млн.

Masdar отримає 60% акцій підприємства, партнери - по 20%.

До 2020 року емірат Абу-Дабі планує довести частку поновлюваних джерел в енергетику до 7%. Незабаром до першого «Шамс» приєднаються другий і третій. Пік споживання енергії тут припадає саме на сонячні дні з-за використання кондиціонерів, тому запас природного газу на всяк випадок тримати не доведеться.

«Концентровані» сонячні електростанції використовують дзеркала для нагріву рідини - в даному випадку води - для запуску парогенератора і виробництва електроенергії. Компанія Abengoa Solar вже побудувала чотири аналогічні підприємства в Іспанії і споруджує нові в тій же Іспанії, Північній Африці та США.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2143 | Додав: wiktor | Теги: нетрадиційні джерела енергії, сонячна електростанція, сонячна енергія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar