Головна » 2010 » Май » 29 » Японія може стати світовим лідером з геотермальної енергетики
16:47
Японія може стати світовим лідером з геотермальної енергетики
  Відомий американський еколог заявив сьогодні, що Японії слід зосередитися на розвитку геотермальної енергії, причому вулканічний архіпелаг-держава може стати світовим лідером в цій області.

«Японія могла б поставити геотермальну енергію в центр своєї нової енергетики точно так само, як США і Китай роблять ставку на вітер, - сказав на прес-конференції в Клубі іноземних кореспондентів в Японії Лестер Браун, президент Інституту політики щодо Землі (Earth Policy Institute ). - У цій області ще немає лідерів. Більш того, жодна з промислово розвинених країн світу до цих пір не має в своєму розпорядженні добре організованої геотермальної енергетики ».

Японія знаходиться на стику чотирьох тектонічних плит - на місці, відомому як «тихоокеанське кільце вогню», і всіяна вулканами. Це одна із самих схильних до землетрусів країна світу. Якщо Японія розгорне геотермальні технології, вона, як вважає фахівець,  не тільки знизить викиди вуглекислого газу, але і почне грати провідну роль у розробці геотермальних ресурсів в  світі. Лестер Браун відзначив, що попит на ці технології будуть рости і в інших геотермальної багатьох державах, розташованих на тектонічних розломах, таких як Індонезія і Філіппіни в Азії, а також Чилі, Перу і Колумбія в Південній Америці.

Японія використовує гарячі джерела в основному як туристичний ресурс. На геотермальну енергію припадає лише 0,3% її енергетичного балансу, при цьому країна сильно залежить від імпорту нафти та інших видів палива.

Японія  зобов'язалася скоротити до 2020 року викиди парникових газів на 25% від рівня 1990 року за умови, що інші великі виробники викидів теж зроблять різке скорочення. Це одна з самих амбітних цілей серед промислово розвинених країн.

Джерело: http://science.compulenta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1839 | Додав: wiktor | Теги: нетрадиційні джерела енергії, геотермальна енергетика, Японія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar