-->Головна » 2010 » Июнь » 10

Розпочато Всеукраїнський екологічний фотоконкурс "Моя природа" - 2010

  «Моя природа» – Всеукраїнський екологічний фотоконкурс, присвячений Всесвітньому дню навколишнього середовища. Метою конкурсу є зміна ставлення мешканців України до природи, яка, на жаль, з кожним роком зазнає все більш руйнівного впливу через діяльність людей.

Цей фотоконкурс, як і у 2009 році, організовує Львівський екологічний клуб
громадської організації «Разом».

Минулорічний фотоконкурс «Моя природа ... Читати далі»

10.06.2010

Оззі Осборн заповів своє тіло науці

  Колишній легендарний вокаліст та лідер групи Black Sabbath Оззі Осборн оголосив про намір заповісти своє тіло науці. За його словами, після смерті його організм буде цікавий фахівцям з точки зору парадоксального довголіття рокера.

Зараз Осборну 61, і він вважає дивом той факт, що все ще не помер. За його словами він понад 40 років пиячив і вж ... Читати далі»

10.06.2010

Глобальне потепління загрожує головним азіатським річкам

  Тисячі тибетців можуть позбутися засобів до існування через глобальне потепління. Скорочення обсягу льодовиків і танення вічної мерзлоти в горах, що оточують крихке плато Цинхай-Тибет, призводять до ерозії луків і боліт, погрожуючи також річкам Янцзи, Меконг і Хуанхе.

«З 1976 по 2008 рік площа луків і водно-болотних угідь у витоках трьох річок скоротилася більш ніж на 32%, - зазначає співробітник Цінхайского інститу ... Читати далі»

10.06.2010

Багато галасу навколо диму

   Уряд Єгипту намагається ввести заборону на куріння в громадських місцях, повідомляє BBC News. Єгипет на даний момент має найбільшу кількість курців з усіх арабських країн: єгиптяни викурюють близько 19 млрд сигарет щорічно. Олександрія стане першим єгипетським містом, де буде введена заборона. Для початку нові правила будуть діяти в урядових будівлях, а через 2 роки торкнуться і місцевих кафе.

Враховуючи, що б ... Читати далі»

10.06.2010

Державний розпродаж у Франції

  Уряд Франції оголосив про плани продати 1700 предметів державної власності, щоб скоротити обтяжливі борги. На продаж виставлять, крім іншого, старовинні замки та особняки, повідомляє Daily Mail.

За словами міністра з питань бюджету країни Франсуа Баруена (Francois Baroin), Франція має в державній власності непропорційно велику кількість об'єктів, так що цілком може спробувати позбутися від непотр ... Читати далі»

10.06.2010

Місяць і Землю омолодили на 120 мільйонів років

  Вчені висунули гіпотезу, згідно з якою Земля і Місяць могли утворитися на 120 мільйонів років пізніше, ніж вважалося. Стаття дослідників опублікована в журналі Earth and Planetary Science Letters. Коротко робота описана в прес-релізі університету Копенгагена.

Планети Сонячної системи утворювалися з газопилового диска (його також називають протопланетним), що обертається навколо новонародженої зірки. Поступово матер ... Читати далі»

10.06.2010

Ювілейна науково-практична конференція «Проблеми екології та лісокористування в сучасних умовах»

Ювілейна науково-практична конференція «Проблеми екології та лісокористування в сучасних умовах»

15 вересня 2010 - 17 вересня 2010

Росія, Чуваська Республіка, м. Маріїнський-Посад

Запрошуємо Вас взяти участь в Ювілейній науково-пр ... Читати далі»

10.06.2010

II Міжнародна наукова конференція молодих вчених "Геодезія, архітектура та будівництво 2010"

Запрошуємо взяти участь у III Міжнародній науковій конференції молодих вчених "Геодезія, архітектура та будівництво 2010"!

25-27 листопада 2010 р.


Україна, м.Львів

Цього року конференція проходитиме в межах ІІ Міжнародного молодіжного фестивалю науки "Litteris E ... Читати далі»

10.06.2010

Посібник з лісоохорони – безкоштовно

  ...для лісоводів, журналістів, природоохоронців, органів місцевого самоврядування. «Адміністративна відповідальність за лісопорушення: практика застосування державною лісовою охороною України» - книга під такою назвою готується до видання в рамках проекту FLEG командою Світового банку в співпраці з Держкомлісгоспом України.

У ній розроблені рекомендації щодо запобігання нелегальним рубкам, виявлення та розслідування ... Читати далі»

10.06.2010

Річка Янцзи виявилась на 40 мільйонів старшою, ніж вважалося

   Відповідно до нового дослідження, річка Янцзи в Китаї виявилась на 40 мільйонів років старше, ніж вважалося раніше.

Вивчення мінералів, проведене командою з Дюрхемского університету, показало, що річка Янцзи почала «проривати» Санься - знамениті китайські «Три ущелини» - близько 45 мільйонів років тому, що робить її набагато старше, ніж передбачалося.

Янцзи (або Чанцзян, що в перекладі означає «Довга р ... Читати далі»

09.06.2010

Згідно з соціологічним опитуванням, лише 26,9% українців задоволені своїм життям

   Результати опитування показали, що 6,5% українців цілком задоволені своїм життям, переважно задоволені - 20,4%, частково задоволені - 41,4%, переважно незадоволені - 21%, а 9,5% цілком незадоволені.

Соціологічного дослідження проводили "Фундація "Вища школа професійної політики" та Інституту соціальних технологій.

Найбільше задоволені своїм життям жителі Західного регіону України, потім ідуть ... Читати далі»

09.06.2010

В Абу-Дабі з'явиться найбільша в світі сонячна фабрика

  Французька нафтова корпорація Total, іспанська фірма Abengoa Solar і енергетична компанія Masdar (ОАЕ) домовилися про створення «концентрованої» сонячної електростанції Shams 1 («Сонце-1» з арабської) - найбільшої у світі і першої на Близькому Сході.

Підприємство, що розташується на 2,5 кв. км у Медінат-Зайєд (у 120 км на південний-захід від Абу-Дабі), буде виробляти 100 мегават. Вугільна електростанція анал ... Читати далі»

09.06.2010

Зафіксовано повсюдне скорочення популяцій змій

   Світ, по всій видимості, опинився перед обличчям нової проблеми - глобального зниження чисельності змій. З сімнадцяти популяцій, за якими дослідники спостерігають довгі роки, чисельність одинадцяти впала десять років тому і з тих пір не відновилася, вказує Кріс Редінг з Центру екології і гідрології Великої Британії.

Що викликало зниження в період між 1998 і 2002 роками, поки не ясно, але пан Реді ... Читати далі»

09.06.2010

Печеру Альтаміра знову відкриють

  Печера Альтаміра до кінця року знову відкриється для публіки - вперше за вісім років.

Міністр культури Іспанії Анхелес Гонсалес-Сінді, оголошуючи про цю знаменну подію, зазначив, що вчені поки не визначили, скільки людей можуть перебувати в печері одночасно без шкоди для неї. Мігель Анхель Ревилья, глава уряду Кантабрії, висловив надію, що першою людиною, що відвідав печеру після її нового відкриття ... Читати далі»

09.06.2010