Головна » 2010 » Май » 13 » В Швеції піймали оселедцевого короля
16:49
В Швеції піймали оселедцевого короля
Біля західного берега Швеції виловлено гігантського оселедця, повідомляє Daily Telegraph. Довжина так званого оселедцевого короля (Regalecus glesne, ремінь-риба) становить 3,5 метра. Перша подібна риба була виловлена у цій скандинавській країні більше 130 років тому.

Regalecus glesne був знайдений мертвим у воді поблизу маленького села Боваллстранд на західному березі країни, в 90 км від кордону з Норвегією. Перехожий Курт Ове Ерікссон (Kurt Ove Eriksson) спочатку подумав, що це великий шматок пластику, але, придивившись, зрозумів, що знайшов надзвичайно дивну рибу.

Мертвого оселедцевого короля доставили в морський музей у місті Лісекіле, де він був заморожений. За словами співробітників музею, на тілі риби є глибокий поріз, а спинний плавник відсутній.  Ймовірно, Regalecus glesne стане одним з експонатів виставки морських монстрів, яку музей планує організувати пізніше в поточному році.

Оселедцевий король є однією з найдовших риб у світі, його довжина може досягати 12 м. Перший науковий опис оселедцевого короля датується 1771 роком. Вчені вважають, що саме ремінь-риба послужила причиною появи легенд про гігантську  морську змію.

Живе Regalecus glesne в теплих і помірно теплих водах Тихого, Атлантичного й Індійського океанів на глибині до 1000 м.

На початку лютого поточного року група вчених під керівництвом Марка Бенфілда (Mark Benfield) з державного університету Луїзіани (Louisiana State University), США, зробила винятковий відеозапис ремінь-риби. До цих пір цю рибу вдавалося побачити лише мертвою або вмираючою, коли вона вже спливала на поверхню води. Так що це перший випадок, коли її вдалося побачити, а тим більше зняти живцем.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5072 | Додав: wiktor | Теги: рибалки, оселедцевий король, Швеція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar