Головна » 2010 » Декабрь » 15 » Пошук закінчено
09:44
Пошук закінчено
www.vokrugsveta.ru
рибалки, пошук, Нова Зеландія, Південний Льодовитий океан       У Південному Льодовитому океані припинені пошуки сімнадцяти рибалок із затонулого південнокорейського риболовного судна, повідомляє Associated Press. По суті, через трохи більше 30 годин після аварії корабля, рибалок прирекли на загибель, хоча влада стверджує, що у людей не було ні найменшого шансу вижити у крижаній воді.

Новозеландський центр координації дій з пошуку і порятунку, який вів рятувальну операцію на приватних суднах (трьох південнокорейських і двох новозеландських), оголосив про припинення пошуку. Новозеландські кораблі пішли геть 13 грудня ввечері, а південнокорейські продовжили шукати рибалок всю ніч.

Риболовецький корабель No. 1 Insung пішов на дно в понеділок, 13 грудня, приблизно в 2200 км на південь від Нової Зеландії, на півдорозі до Антарктики. На борту судна перебували вісім жителів Південної Кореї, вісім китайців, одинадцять індонезійців, одинадцять в'єтнамців, троє філіппінців і один росіянин. Корабель затонув дуже швидко, і команда вимушена була залишити його так швидко, що навіть не встигла надіти рятувальне спорядження.

Знаходилися поблизу судна досить швидко підібрали 20 членів екіпажу. Були також знайдені тіла п'ятьох загиблих. Ще 17 рибалок вважаються зниклими, але вижити їм, швидше за все, не вдалося - температура води там така, що без спеціального костюма людина не проживе в море і десяти хвилин.

Причини аварії корабля до цих пір залишаються неясні: вітер був слабким, а висота хвиль не перевищувала метра. Можливо, судно напоролося на айсберг.

Нагадаємо, що минулого місяця пасажири американського круїзного корабля Carnival Splendor виявилися замкнутими на кораблі без електрики через пожежу в машинному відділенні. Як наслідок, не працювали кондиціонери і не було гарячої їжі, причому навіть за холодної їжею шикувалися двогодинні черги. Всього на судні знаходилося приблизно 4,5 тис. осіб. Як зауважив один з пасажирів, це було схоже на дієтичний круїз, оскільки всі отримують лише салат, фрукти і маленькі сендвічі. На щастя, не так далеко від круїзного корабля виявився проводив навчання авіаносець, який за допомогою військових вертольотів зміг переправити голодуючим консерви, хліб і молоко.

А в березні цього року кілька судів застрягло в льодах в Балтійському морі біля східного узбережжя Швеції. Спочатку шведському криголаму вдалося звільнити лише одне з них, а саме пасажирський пором Amorella, на борту якого знаходилася тисяча осіб. Трьом поромів вдалося вибратися з льодів самим, правда, не обійшлося без пригод, коли Finnfellow на шляху зіткнувся з Amorella. На щастя, все обмежилося незначними ушкодженнями. Ще два вантажні судна, а саме Sea Wind з командою з 32 чоловік і Regal Star з командою з 56 чоловік, були визволені криголамами через кілька днів.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1495 | Додав: wiktor | Теги: Пошук, Південний Льодовитий океан, рибалки, Нова Зеландія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar