Головна » 2011 » Март » 15 » Вчені опублікували звіт про пошуки Атлантиди
09:12
Вчені опублікували звіт про пошуки Атлантиди
Річард Фройнд, атлантида, пошуки, томограф, георадар    Американські, канадські та іспанські вчені під керівництвом Річарда Фройнда з Хартфордского університету (США) відзвітували про перші результати копіткої роботи з пошуку стародавньої цивілізації, натяк на яку вдалося виявити кілька років тому на супутникових знімках, пише видання Daily Mail.

Основна інтрига полягає в тому, що, судячи з попередніх даних, своїм плануванням загадкові поселення нагадують столицю легендарної Атлантиди. Можливо, саме ця культура лягла в основу міфу, яким скористався Платон для ілюстрації своїх філософських ідей (якщо тільки він не придумав все це сам від початку до кінця).

Отже, в одному з найбільших боліт Європи в національному парку Доньяна на півдні Іспанії Фройнд розгледів щось, схоже на затонулий місто. Озброївшись найсучаснішими технологіями (томограф питомого опору, георадар, пристрої цифрової картографії та інше), дослідники вирушили до Іспанії, де в 2009-2010 роках виявили цілу серію поселень, вік яких оцінюється приблизно в чотири тисячі років.

Про свої успіхи фахівці вважали за краще відзвітувати не загальноприйнятим у науковому світі чином, а знявши документальний фільм, в якому обговорюється можливий зв'язок знову знайдених міст з легендою про Атлантиду. Неможливо позбутися відчуття, що ця обставина відразу ж переводить розмову в паранаукові площину. Що саме виявлено, як інтерпретовані знахідки? Хотілося б отримати більше наукову точку зору, ніж спекуляції на популярну тему, яким могла зрадіти тільки "жовта преса".

За словами Фройнда, атланти, яким вдалося врятуватися, бігли на континент, де, приблизно в районі сучасного Кадіса, заснували цілий ряд міст за образом і подобою загиблого, тобто з концентричними колами і каналами. Саме ці міста нібито вдалося виявити Річарду Фройнд і його колегам.

По всій видимості, в дельті річки Гвадалквівір і справді колись знаходилася досить розвинена культура бронзового століття, яка заслуговує найпильнішої уваги з боку археологів.
Фото: 100zagadok.ru
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2848 | Додав: wiktor | Теги: томограф, пошуки, Атлантида, георадар, Річард Фройнд | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 3
avatar
2 Viter • 23:13, 06.04.2011
На самом деле, мы живем в мире мифов. Атлантида один из них. Если бы действительно существовала высокоразвитая цивилизация (обычно так говорят об Атлантиде), то после нее должны были бы остаться хоть какие то артефакты. Не могли же они жить только на своем острове.
avatar
3 wiktor • 23:19, 06.04.2011
Але ж навколо Атлантиди стільки балачок ведеться, стільки пошуків. Не думаю що все це робиться заради роздуття "міфу"
avatar
1 Semmi • 17:34, 15.03.2011
ооууу..крут)
ComForm">
avatar