Головна » 2012 » Июль » 5 » Вчені виявили сліди зниклої цивілізації
18:30
Вчені виявили сліди зниклої цивілізації
  Острів Фер-Айл Недалеко від берегів Великобританії виявлено сліди зниклої цивілізації. Британська Атлантида, як стверджується, пішла під воду близько восьми тисяч років тому. А до цього між нинішніми Данією і Шотландією простягалися міста.
   Пошуки затонулих світів не одне десятиліття інтригують дослідників, які намагаються знайти загадкову Атлантиду. У Великобританії сьогодні впевнено говорять про те, що їм вдалося знайти свою.
    Ця стародавня цивілізація простягалася від Данії до Шотландії та пішла під воду вісім з половиною тисяч років тому. Зникла частина суші, на думку британських вчених, колись була центром Європи. Але поступово її поглинуло Північне море.
   "Центральна частина цієї землі була розміром з Францію, а якщо взяти всю цю частину суші з прибережними островами, то вона займала приблизно 800 000 квадратних кілометрів", - розповідає Річард Бейтс професор університету Сент-Ендрюс.
   Про існування "британської Атлантиди" заговорили ще на початку минулого століття, коли на шельфі вперше були виявлені сліди життєдіяльності людини. Але тільки в останні роки інформація стала більш предметною - завдяки тому, що нафтогазові компанії, які ведуть геологорозвідку в Північному морі, поділилися з вченими результатами своїх підводних досліджень.
   Провідні британські університети об'єднали свої зусилля, щоб дізнатися якомога більше про тих, хто населяв цю частину суші. Вчені змоделювали флору і фауну. Вони прийшли до висновку, що умови життя там були дуже комфортні, але на цій величезній території жили всього лише кілька десятків тисяч людей.
  "Це були мисливці-збирачі. Невеликі сім'ї, які переміщувалися по цій землі, добуваючи собі їжу", - припускає Річард Бейтс.
   На думку вчених, причина зникнення цього світу - глобальна зміну клімату на земній кулі.
   "Це був не стільки великий катаклізм, тому що швидкість підняття  рівня океану максимальна була 10 сантиметрів на рік. І при такій швидкості люди могли цілком переселитися. Але їм довелося кинути фундаментальні споруди - палаци, фортеці та інші потужні споруди" , - припускає Андрій Чепалига, провідний науковий співробітник Інституту географії РАН, академік РАПН.
   "Коли в наші дні ми кидаємо монетки в море, по суті, ми повторюємо те, що робили наші далекі предки. Вони кидали у воду різні предмети побуту, як ми вважаємо, для того щоб таким чином задобрити стихію. Їм здавалося, що море наступає на них, тому що вони зробили щось погане ", - розповідає Мартін Бейтс, професор університету Уельсу.
  Шукати залишки цивілізації в каламутних водах Північного моря дуже непросто, до того ж такі пошуки коштують дорого, але на досягнутому ніхто не зупиниться. Дослідження цієї "британської Атлантиди" тривають вже більше десяти років, але вчені як і раніше вважають, що вони на початку шляху і побачили лише вершину айсберга.

Фото: http://static.panoramio.com
Джерело: http://www.segodnya.ua/news/14404950.html
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 2538 | Додав: wiktor | Теги: цивілізація, Данія, пошуки, Атлантида, Шотландія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar