Головна » 2010 » Июнь » 2 » Верховна Рада визначила пріоритетні напрямки розвитку науки і техніки на період до 2020 року
08:28
Верховна Рада визначила пріоритетні напрямки розвитку науки і техніки на період до 2020 року
  За прийняття в цілому законопроекту № 0937 проголосувало 360 депутатів при мінімально необхідних 226.
  Таким чином парламент прийняв нову редакцію закону Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки.
 До відповідними напрямами Рада віднесла: фундаментальні наукові дослідження з найбільш важливих проблем розвитку науково-технічного, соціально-економічного, суспільно-політичного, людського потенціалу для забезпечення конкурентоспроможності України в світі; інформаційні та комунікаційні технології; енергетику та енергоефективність; раціональне природокористування.

Згідно із законом, для формування пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки Кабінет Міністрів із залученням Національної академії наук, центральних органів виконавчої влади розробляє і здійснює державну цільову програму прогнозування науково-технологічного та інноваційного розвитку України.

Реалізація пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки забезпечується шляхом розробки та виконання за певними пріоритетним тематичними напрямками наукових досліджень і науково-технічних розробок, державного замовлення на науково-технічну продукцію, підготовку наукових кадрів.

На реалізацію пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки, згідно з прийнятим законом, з державного бюджету направляється не менше 30% коштів загального обсягу видатків на науку.

Відзначимо, законопроект був поданий Кабінетом Міністрів у Раду в листопаді 2007 року при прем'єрі Вікторі Януковичі.

Нагадаємо, 14 травня голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Володимир Полохало у своєму виступі на Загальних зборах Національної академії наук України заявив, що витрати на науку в нинішньому бюджеті становлять всього 0,43% ВВП, що є найнижчим показником в Україні за останнє десятиліття і найнижчим показником серед усіх європейських країн.

Джерело:  http://korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2116 | Додав: wiktor | Теги: закон, верховна рада, пріоритетні напрями розвитку науки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar