Головна » 2011 » Декабрь » 23 » Європа очищає атмосферу
07:55
Європа очищає атмосферу
  суд, Європа, ЄС, закон, атмосфера, викидиВерховний суд Європейського союзу (European Union) виніс рішення про те, що з 1 січня ЄС може стягувати компенсацію за викиди вуглецю в атмосферу з усіх літаків, що прилітають в європейські аеропорти і вилітають з них. Про це повідомляє BBC News. Тим не менш, авіалінії низки країн, зокрема США, Канади та Китаю, відмовилися виконувати це рішення.
  Сполучені штати вважають, що такі заходи принесуть серйозних збитків перевізникам, тому подібні рішення повинні прийматися міжнародною організацією цивільної авіації (International Civil Aviation Organization, ICAO). «Ми сильно розчаровані таким рішенням суду. Наше послання ЄС було дуже логічним: для вирішення питань з викидами парникових газів існують спеціальні механізми в ICAO. Тому подібні заходи повинні обговорюватися саме там », - заявила Вікторія Нуланд (Victoria Nuland), офіційний представник держдепартаменту США.
  Тепер все авіалінії з рейсами на території ЄС підпорядковуються системі торгівлі емісійними квотами (Emissions Trading System), яка вже використовується в деяких галузях промисловості і призначена для боротьби Європи зі зміною клімату. «Застосування схеми квот на викиди в атмосферу не суперечить ні принципам міжнародного права, ні угоди про« відкрите небо ». Це означає тільки те, що під юрисдикцію системи потрапляють тільки тих авіалінії, рейси яких відправляються або прилітають в один з аеропортів ЄС », - йдеться в заяві суду.
  «Навколо світу» розповідав про те, що світові викиди вуглекислого газу (CO2), накопичення якого в атмосфері Землі веде до парникового ефекту і глобальної зміни клімату, в 2010 році різко зросли.
  Згідно з підрахунками цього відомства, в 2010 році світові промисловість, транспорт і сільське господарство викинули в атмосферу на 512 млн т більше CO2, ніж роком раніше - це відповідає зростанню в 6%, що гірше самого песимістичного сценарію. Основний внесок у цей приріст внесли США, Китай та Індія, найбільші світові джерела парникових газів.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2161 | Додав: wiktor | Теги: Атмосфера, Європа, ЄС, закон, суд, викиди | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar