Головна » 2010 » Май » 7 » Voyager 2 почав предавати незрозумілу інформацію
19:56
Voyager 2 почав предавати незрозумілу інформацію
  Як повідомляє прес-служба NASA, зонд Voyager 2, запущений у далекому вже 1977 році, раптово став передавати незрозумілі сигнали. Аномалія була відзначена вперше в ході сеансу зв'язку 22 квітня 2010.

В даний час зонд Voyager 2 знаходиться в області геліопаузи, на віддалі 13,8 млрд. км, або 13 світлових годин від Землі.

Передана апаратом на цей час інформація надзвичайно цікава, оскільки апарати Voyager 1 і 2 вперше в історії передають наукову інформацію з прикордонної області між Сонячною системою і міжзоряним простором.

Апарат Voyager 1 ще далі просунувся в невідомість - в даний час він знаходиться на відстані 16,9 млрд. км від Землі.

Цікава також траєкторія руху апарата - систематичні аномалії в русі апаратів на периферії Сонячної системи можна пояснити сучасною наукою і вже отримали найменування "аномалія Піонерів".

Відповідно до попередньої інформації, бортова наукова апаратура Voyager 2, зберегла працездатність через 33 роки  після запуску апарату, вона як працювала, так і продовжує працювати.

Змінився лише характер кодування переданих зондом на Землю сигналів, що не дозволяє дешифрувати  передану інформацію.

Природа чергової аномалії поки невідома.

Джерело:  http://rnd.cnews.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1370 | Додав: wiktor | Теги: бортова апаратура, сигнал, зонд, міжзоряний простір, Voyager 2 | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar