Головна » 2010 » Сентябрь » 11 » Китай запустить місячний зонд
23:43
Китай запустить місячний зонд
Місяць, зонд, Китай         Китай планує запустити космічний зонд до Місяця до кінця поточного 2010 року, повідомляє агентство Reuters. Головною метою космічної програми Китаю є освоєння Місяця людиною.

Космічний зонд під назвою «Чан Е-2» (Chang'e-2) проходить в даний час останні перевірки, розповів співробітник місячної програми Китаю У Вей Жень (Wu Weiren). Зонд названий на честь богині Чан Е, яка, згідно з легендою, залишивши на Землі нелюбого чоловіка, вирушила на Місяць і живе там тепер в образі трехлапой жаби.

Нагадаємо, що перший місячний зонд, також названий на честь богині Чан Е, був запущений у жовтні 2007 року. Його місія була незвичайно успішною: фотографії, надіслані супутником, дозволили скласти детальну карту Місяця. А 1 березня 2009 апарат закінчив свою роботу, прілунівшісь на поверхні супутника Землі. Державне управління науки і техніки КНР назвало цей інцидент «контрольованим зіткненням» і пояснило, що «жорстким» прілуненіем супутника управляли фахівці двох наземних центрів.

Китайська програма дослідження Місяця ділиться на три етапи - «навколо Місяця», «посадка на Місяць» і «повернення на« Землю ». На першому етапі передбачається зібрати максимум інформації про Місяць і скласти якомога більш повну її карту.

Другий етап передбачає розробку безпілотного апарату-місяцеходу в 2005-2012 рр.. У 2012 році місяцехід повинен здійснити посадку на Місяць і вивчити будову грунту, каміння та місячної атмосфери в області посадки. Він також проведе астрономічні спостереження. Отримані дані будуть передані по радіоканалу.

В ході третього етапу (2010-2017 рр..) М'яку посадку на Місяць здійснить апарат, який за допомогою бурового обладнання візьме зразки грунту з різної глибини. Зразки будуть поміщені в ракету з малогабаритної капсулою, яка доставить їх на Землю. Там учені досліджують місячний грунт у добре оснащених лабораторіях. Цей крок китайські фахівці вважають дуже важливим для підготовки до пілотованої місячної місії та вибору майбутнього місця пристрої місячної бази.

А у вересні 2008 року китайський космонавт Чжай Чжиган (Zhai Zhigang) вперше в історії країни зробив вихід у відкритий космос. Він і двоє його напарників - Лю Бомін (Liu Boming) і Цзін хайпи (Jing Haipeng) - провели 68 годин на борту космічного корабля «Шеньчжу-7» (Shenzhou VII).

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2321 | Додав: wiktor | Теги: Китай, зонд, Місяць | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar