Головна » 2010 » Апрель » 14 » Загублене місто знову кличе до себе
22:10
Загублене місто знову кличе до себе
  Стародавнє місто індіанців Мачу-Пікчу (Machu Picchu) знову відкривається для туристів після двомісячної перерви, повідомляє BBC News. Місто в Перу було закрите для відвідувань з січня через зливові дощі, що пошкодили залізницю, яка веде до знаменитої пам'ятки.
   Дістатися до Мачу-Пікчу можна ще двома способами - пройти 45 км по гірських стежках або прилетіти на літаку. Після того як у січні дощі відрізали Мачу-Пікчу від цивілізації, влада Перу була змушена евакуювати за допомогою вертольотів 4 тис. туристів, які в цей час перебували в індіанському місті.
    Кожен день, поки місто було закрито для відвідин, Перу втрачало $ 1 млн доходу від туристів, що вкрай негативно відбилося на економіці країни. Продажі в туристичних агентствах скоротилися на 50%, за два місяці країна втратила близько 60 тис. туристів. До речі, 90% доходу від туризму Перу приносить інше історичне місце, місто Куско - стародавня столиця імперії інків.
    «Втрачене», або «заповідне», місто Мачу-Пікчу, побудоване інками в XV столітті, лежить на майже рівному гірському плато на 1 тис. м нижче Куско. Це близько 2,6 тис. м над рівнем моря. У перекладі з кечуа «Мачу-Пікчу» означає «стара гора». Тривалий час про існування «загубленого міста інків» ходили тільки легенди. Про те, що воно і справді існує, стало відомо лише на початку XX століття. Не так давно історикам вдалося визначити склад населення Мачу-Пікчу. Виявилося, що в цьому місті жили привілейовані ремісники і слуги, які обслуговували верховного Інка і навіть вважалися його власністю.
   Мачу-Пікчу вважається однією з найцікавіших туристичних визначних пам'яток в світі. У 2007 році місто потрапило в список нових семи чудес світу.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1589 | Додав: wiktor | Теги: Мачу-Пікчу, загублене місто, Перу | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar