Головна » 2011 » Февраль » 2 » У джунглях Бразилії знайшли невідоме дике плем'я
15:00
У джунглях Бразилії знайшли невідоме дике плем'я
    У джунглях Бразилії неподалік від кордону з Перу вдалося сфотографувати невідоме раніше плем'я. Знімки та їх короткий опис доступні на сайті товариства Survival International, співробітники якого і виявили плем'я.
  Збережені на фотографіях індіанці знаходяться на низькому ступені розвитку. Вони харчуються маніоку і папайєю - кошики з ними видно на знімках. Маніок - це тропічна рослина сімейства молочайних, і в їжу вживають його коренеплоди. Вони містять речовину, яка в результаті серії реакцій дає синильну кислоту - смертельна отрута. Щоб позбутися від цієї речовини, індіанці розрубують коренеплоди на дрібні частини, вимочують і потім перемелюють. Утворену пудру використовують для випічки хліба. Папайю, а також банани члени племені вирощують спеціально.
  Для покриття жител індіанці використовують пальмові гілки. Також в індіанців є металеві предмети (ножі, мачете і банки), ймовірно, придбані в інших племен.
  У 2008 році вибухнув скандал, пов'язаний з ще одним нібито невідомим плем'ям, знайденим в амазонських джунглях. Вчені повідомили про першу зустріч з племенем в кінці травня, а пізніше з'ясувалося, що ці індіанці були описані ще в 1910-і роки.
   Околиці річки Амазонка - не єдине місце, де збереглися первісні племена. Прочитати, де ще зустрічаються люди, не знайомі з благами цивілізації, можна тут, а фотографії представників різних племен доступні тут.
Фото: www.survival-international.org
Джерело: http://www.lenta.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2261 | Додав: wiktor | Теги: джунглі, етнографія, Бразилія, індіанці, Перу | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar