Головна » 2010 » Сентябрь » 5 » Амазонка втрачає воду
12:11
Амазонка втрачає воду
Перу, амазонка, рівень води      На північному сході Перу річка Амазонка досягла найнижчого рівня за останні 40 років, повідомляє BBC News. Це завдало серйозної шкоди економіці регіону, де вона є основною транспортною артерією. Не менш 6 човнів сіли на мілину в районі портового міста Іквітос (Iquitos), Перу. За словами національного метеорологічного агентства Перу, низький рівень води викликаний тривалим періодом сухої погоди. Зараз він зупинився на позначці 106 м, що на 50 см нижче, ніж у 2005 році, коли був встановлений попередній рекорд. Очікується подальше падіння рівня аж до настання наступного місяця сезону дощів.

Іквітос є найбільшим містом в перуанській частини Амазонки, він знаходиться в 3000 км від гирла річки в Бразилії. Зараз це місто, поряд з іншими, розташованими в сельві, відрізаний від зовнішнього світу, так як у цьому районі немає сухопутних доріг, і люди повністю залежать від річкового транспорту. Все необхідне доставляється туди на невеликих човнах, які можуть пересуватися по мілководною каналах, балансуючи між утворилися мулистими банками.

Нагадаємо, що фахівці Бразильського інституту географії та статистики (Brasilian Institute of Geography and Statistics) стверджують, що вони зібрали наукові докази того, що Амазонка є найдовшою річкою в світі.

Амазонка офіційно визнана найбільш повноводною річкою, але за довжиною вона завжди вважалася другою після Нілу, що протікає в Єгипті. Заяви про те, що південноамериканська річка є найдовшою, були зроблені після двотижневої експедиції в Перу, в ході якої, за словами вчених, їм вдалося виявити новий витік Амазонки. Він розташований в горах на півдні Перу на висоті 5 тис. м, а не на півночі країни, як вважалося раніше.

Якщо продовжувати розповідь про біди Перу, варто згадати, що «Вокруг света» вже розповідав про випадки зараження чумою в серпні цього року. Тоді повідомлялося про одного загиблого. Ним виявився чотирнадцятирічний підліток з північної прибережної провінції. Були заражені чумою і ще 31 людина, уряд тоді перевіряло на наявність збудника хвороби цукор і рибу, що вивозяться на експорт. Як зазначають медики, в основному у хворих діагностується бубонна чума, однак зафіксовано й чотири випадки найстрашнішої, легеневої чуми.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2335 | Додав: wiktor | Теги: рівень води, Перу, амазонка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar