Головна » 2014 » Сентябрь » 25 » Жіноче населення Землі завжди переважало
07:39
Жіноче населення Землі завжди переважало

Це дозволила з'ясувати нова методика вилучення генетичної інформації.

Протягом всієї історії людства, жінок завжди було більше чоловіків. Це вдалося з'ясувати фахівцям з Інституту еволюційної антропології імені Макса Планка. Займаючись з'ясуванням демографічної ситуації за весь час існування населення Землі, вони провели дослідження, використовуючи методику вилучення генетичної інформації.

Результати своєї роботи вчені опублікували в журналі Investigative Genetics. В ході дослідження вони встановили, що жінок в роді Homo було більше, ніж чоловіків ще до міграції людських предків з Африки. Можливо, це сталося через те, що чоловік тоді міг мати багато жінок, або з багатьох інших причин, але жіночих генів завжди було більше.

Порівняти генетичну інформацію про предків по чоловічій і жіночій лінії стало можливим завдяки новому способу секвенування Y-хромосоми. Цей спосіб допоміг з'ясувати, що у народів Африки менше генетичної різноманітності по батьківській лінії, як і у американських індіанців - в їхньому роду також переважали жінки. Вони здебільшого й стали першими мешканцями Нового Світу.

Фото: http://vp.kiev.ua/assets/Uploads/_resampled/SetWidth300-thumbsupmaedchen041.jpg
Джерело: http://www.innov.ru/news/it/bolshey-chastyu-zemnogo-n/
Переглядів: 1902 | Додав: wiktor | Теги: жінки, генетика, Населення, Земля, чоловіки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar