Головна » 2012 » Июнь » 19 » Вчені вперше вирахували загальну вагу населення Землі
20:01
Вчені вперше вирахували загальну вагу населення Землі
  Вчені вперше вирахували загальну вагу населення Землі  Середня доросла людина важить 62 кг. Дослідники вперше вирахували загальну вагу населення Землі, яка, за їхніми словами, становить 287 000 000 тонн. Середня доросла людина важить 62 кг, причому в США цей показник вищий на третину.
  Якби в усьому світі середня вага дорослої людини була такою же, як в США, це було б рівнозначно збільшенню населення на 1 мільярд осіб.

   Нормальна вага тіла - поняття відносне. Це пов'язано з тим, що існують різні типи статури людей: астенічний (худорлявий, з довгими кінцівками, вузькою грудною кліткою), нормостенічний - середньої статури, з розвиненою мускулатурою, гіперстенічний (пікнічний) - це люди ширококостні, що мають з народження схильність до повноти. Приблизно нормальною вагою прийнято вважати вагу, обчислену за значенням зросту мінус 100 (індекс Брока).
  Найбільш точно характеризує нормальну вагу і його відхилення в ту чи іншу сторону індекс маси тіла (ІМТ) - індекс Кетеле (Qetele). Він обчислюється за формулою: вага тіла в кілограмах розділити на зріст в метрах, зведений у квадрат.
 
ІМТ = маса тіла в кг / (зростання в м) 2

  Маючи цю формулу, кожна людина, яка по-справжньому піклується про власне здоров'я, може обчислити цей індекс для себе. За норму приймається індекс, відповідний значенням від 20 до 25.
  Наприклад, вага чоловіка становить 70 кг при зрості 1 м 70 см, тоді ІМТ буде 70/1, 72 = 24,2. Таким чином: ІМТ менше 19 - буде у людей худих, виснажених;  ІМТ 20-25 - нормальна вага; ІМТ 26-30 - звернути увагу! Вага надлишкова; ІМТ 31-40 - помірне ожиріння; ІМТ більше 41 - ситуація вийшла з під контролю, сформувалося патологічне ожиріння, яке супроводжується серйозними супутніми ускладненнями.
  Не менш важливою характеристикою ваги є коефіцієнт співвідношення об'єму талії до об'єму стегон (ОТ / ОС). Припустимими вважаються значення для жінок менше 0,8, а для чоловіків менше 0,9. (Для людей старше сорока ці показники вважаються допустимими до 0,85 і 0,95 відповідно). Виражений сухою мовою цифр, цей коефіцієнт насправді відображає зовнішній вигляд людини, стрункість і привабливість його фігури. Особливо актуально це для жінок, які зазвичай більше чоловіків дбають про свою зовнішню привабливість.

Фото: http://s56.radikal.ru/i151/0902/19/444dc83b9a46.jpg
Джерело: http://science.compulenta.ru / http://www.golkom.ru/book/27_5.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2331 | Додав: wiktor | Теги: вчені, Населення, Земля, вага, людство | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar