Головна » 2010 » Май » 13 » Знахідка в Ермітажі
16:35
Знахідка в Ермітажі
В Ермітажі в Санкт-Петербурзі, Росія, виявлена скульптурна група «Беглый раб», яка вважалася втраченою. Як повідомляється на сайті музею, знахідка була зроблена випадково, під час проведення робіт з установки електрощита на площадці другого поверху Церковних сходів.

26 квітня електромонтажники Михайло Смирнов та Олексій Кукурудза розкрили цегляну кладку на стіні і несподівано побачили руку статуї. Проникнувши в отвір, вони виявили скульптурну групу з тонованого під бронзу гіпсу, що зображає чоловіка і хлопчика. Поруч зі статуєю були виявлені старий календар і записка, що свідчило про те, що статуя, залишена в Зимовому Палаці музеєм Революції, була замурована в дверний проріз у лютому 1947 року. З яких причин це було зроблено, не пояснюється.

«Беглый раб» поряд з іншими статуями був виконаний випускником Імператорської Академії мистецтв Володимиром Олександровичем Беклемішевим (1861-1920) під час пенсіонерської поїздки до Італії в 1888 році. Повернувшись в 1892 році на батьківщину, Беклемішев показав італійські роботи на виставці в Академії мистецтв і був удостоєний за них звання академіка.

У 1893 році група
«Беглый раб» представляла російське мистецтво на «Всесвітнійї Колумбовій Виставці» в Чикаго (США), приуроченої до 400-річчя відкриття Америки Колумбом. У 1918 році автор передав свій твір у дар Академії мистецтв. У 1920-х роках скульптура потрапила в Музей революції, який на той час мав приміщення в Зимовому палаці.

У 2011 році виповниться 150 років з дня народження Володимира Беклемішева. У зв'язку з ювілеєм Російський музей готує персональну виставку майстра.

Днями в Росії була зроблена ще одна чудова знахідка: на Спаській і Микільській баштах московського Кремля виявлені стародавні надбрамні ікони. Образи Спаса Нерукотворного та Миколи Чудотворця були замуровані в часи СРСР, проте ніяких документальних підтверджень про знищення не залишилося, і довгі роки фрескові ікони вважалися загубленими.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1419 | Додав: wiktor | Теги: музей, скульптура, Ермітаж, «Беглый раб» | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar