-->Головна » 2010 » Июнь » 19

Виставка «Багатство надр України»

виставка, надра України, Кабінет Міністрів, мінерали, породи   В Кабінеті Міністрів України відбулося відкриття експозиції виставки «Багатство надр України».

В експозиції представлені зразки гірничих порід і мінералів, на які багата Україна, графічні матеріали – геологічні карти багатоцільового призначення, а також зразки друкованих профільних видань.

Головний спеціаліст Управління експертизи та аналізу ... Читати далі»

19.06.2010

Гляціологи підтвердили охолоджуючу роль озонових дір

гляціологія, льодовики, Антарктида, озонова діра, льодовий покрив   Гляціологи підтвердили, що величезна озонова діра над Антарктикою чинить на неї охолоджуючий ефект. Про результати своїх досліджень вчені доповіли на конференції в Осло, що проходила в рамках Міжнародного полярного року - регулярно проводяться циклів спостережень за станом льоду в Арктиці та Антарктиці. Коротко дослідження описано ... Читати далі»

19.06.2010

Загроза для океанічної екосистеми

Мексиканська затока, витік нафти, морські екосистеми, метан    Нафта, що протікає з пошкодженої свердловини компанії British Petroleum (BP) у Мексиканській затоці, містить близько 40% метану, занадто багато в порівнянні із звичайними нафтовими покладами (в середньому 5% метану), заявив сьогодні Джон Кесслер (John Kessler), океанограф з Техаського університету A & M (Texas A & M University), США, що вивчає на ... Читати далі»

19.06.2010

3 мільйони років одне й те ж саме

динаміка температури, геологічний час, тропічні моря      Група американських і китайських вчених під керівництвом професора Тімоті Герберта (Timothy Herbert) з університету Брауна (Brown University) на Род Айленді (Rhode Island), США, стверджує, що поведінка температур в Північній півкулі і в районі екватора слідує  одному зразку ось уже майже 3 мільйони років і, ймовірно, це в значній мірі обумовлено р ... Читати далі»

19.06.2010