-->Головна » 2010 » Июль » 20

15 років станції "Академік Вернадський"

антарктична станція, Академік Вернадський, Фарадей, Великобританія    15 років тому (1995) у Лондоні Посол України у Великобританії академік Сергій Комісаренко та Державний міністр закордонних справ Великої Британії Девід Девіс підписали угоду та Меморандум про передачу Україні британської антарктичної станції «Фарадей». Вже 17 листопада 1995 р. учасники першої Української антарктичної експедиції розпочали першу зимів ... Читати далі»

20.07.2010

День моря в Японії

День моря, Японія, національне свято  19 липня відзначають День моря (загальнонаціональне свято стихій) у Японії. День моря  - державне свято Японії, згідно із законом визначається як день подяки океану і надії на процвітання морської країни. До 1996 року воно називалося Святом моря або Днем пам'яті моря , але не було державним святом. У 1996-2002 рр.. стало державним святом і святкувався 20 липня. Починаючи з 2003 року, згідно ... Читати далі»

20.07.2010

Вчені склали рейтинг країн за "якістю смерті"

рейтинг країн, якість смерті, соціальні служби    За аналогією з усталеним терміном "якість життя" група вчених провела дослідження "якості смерті". Для цього експерти вивчили доступність соціальних служб в 40 різних країнах і якість їх роботи, а також обізнаність людей про те, які послуги їм доступні, і особливості національних культур, пов'язані зі сприйняттям смерті.

Згідно з результатами дослідження, перше місце за " ... Читати далі»

20.07.2010

Еверест позбавляється льоду

Еверест, льодовик, Брішірс, Мелллорі   Новий фотознімок, зроблений альпіністом Девідом Брішірсом (David Breashears), наочно демонструє, що льодовики тануть на Евересті, повідомляє Daily Telegraph. На фото, знятому в 1921 році альпіністом Джорджем Меллорі (George Mallory), Великобританія, загиблим в 1924 році при спробі підкорити Еверест, льодовик Rongbuk виглядає зовсім неподтавшим. А на знімку Брішірса, зробленому в 2007 році, в ... Читати далі»

20.07.2010

На дні моря знайшли шампанське

Балтійське море, затонуле судно, шампанське, дайвінг    Група дайверів під керівництвом інструктора Крістіана Екстрома (Christian Ekstrom) виявила в останках судна на дні Балтійського моря пляшки з шампанським XVIII століття, яке стало, таким чином, найстарішим збереженим шампанським у світі, повідомляє Daily Mail. Судно було знайдено на глибині 60 м. неподалік від Аландських островів, між Швецією та Фінляндією.

На ... Читати далі»

20.07.2010

Карта сусідів

   У наш час, стандартною є ситуація, коли люди роками живуть у своїх квартирах, не знаючи сусідів по сходовому майданчику. Пора виправити такий стан речей. У цьому нам допоможе «карта сусідів».

Карта знаходиться на сайті відомої соціальної мережі «Мир тесен». А іменували ми її «картою сусідів», оскільки з її допомогою ви можете позн ... Читати далі»

20.07.2010