-->Головна » 2010 » Июль » 22

Вперше складено всесвітню карту висоти лісів

карта , висота лісу, вуглекислий газ     Американські вчені на основі супутникових даних склали першу всесвітню карту висоти лісів. Вона допоможе дослідникам, підраховує кількість вуглекислого газу, замкненого в деревині, і швидкість кругообігу двоокису вуглецю в природі. Стане в нагоді і для прогнозів: чи зможуть легкі планети погнатися за нашими викидами, як вплинуть на них кліматичні зміни і т.д.

А далі - побуд ... Читати далі»

22.07.2010

Українці стали менше розлучатися

Україна, населення, розлучуваність, статистика     Кількість розлучень серед українців від початку скоротилася. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович. І така тенденція, за словами Лавриновича, спостерігається впродовж останнього десятиліття. Втім, на думку психологів, скорочення розлучень пов’язане, насамперед, із збільшенням кількості, так званих, цивільних шлюбів.

Від початку року в Україні було р ... Читати далі»

22.07.2010

За в'їзд в Гібралтар доведеться платити

Гібралтар, Великобританія, Іспанія, мито   Іспанія розглядає можливість введення туристичного збору за перетин кордону між Гібралтаром і Іспанією, повідомляє Daily Telegraph. При цьому платити збір будуть повинні як пішоходи, так і автомобілісти.

Алехандра Санчес (Alejandra Sanchez), мер прикордонного міста Ла Ліною, замовила дослідження легальності такого збору. «Мільйони мандрівників проїжджають через місто по дорозі в ... Читати далі»

22.07.2010

Південноамериканців вбиває зима

зима, Південна америка, жертви     У країнах Південної Америки, де зараз панує зима, десятки людей стали жертвами аномальних холодів, повідомляє РБК. Зокрема, в Перу з початку цього тижня загинули від переохолоджень та застуди 112 людей. В Аргентині через холод і отруєння окисом вуглецю від нагрівальних приладів померли не менше 33 осіб. Низькі температури також забрали життя не менше чотирьох жителів гірської частини Болі ... Читати далі»

22.07.2010

Китай вийшов з берегів

Китай, повінь, жертви    Більше тисячі людей загинули або пропали без вісти в цьому році із-за повеней у Китаї, викликаних дощем, передає агентство Associated Press (AP). Але найстрашніше ще попереду: як заявив сьогодні Лю Нін (Liu Ning), генеральний секретар китайського державного агентства з запобігання повеням, по-справжньому сильні дощі ще попереду.

Повені цього року вже викликали руйнування на мільярди доларів і призвели ... Читати далі»

22.07.2010

День заснування Українського степового природного заповідника

Український державний степовий заповідник, заснування, Хомутовський степ, Кам'яні Могили   22 липня 1961 року заснований Український державний степовий заповідник у результаті об'єднання заповідників Приазовської височини: Хомутовський степ (заснований 1926), Кам'яні Могили (заснований 1927) і Михайлівська цілина (заснов ... Читати далі»

22.07.2010

Міжнародна науково-практична конференція «Регіон – 2010: стратегія оптимального розвитку»

Регіон, 2010, конференція, Харків, оптимальний розвитокМіжнародна науково-практична конференція «Регіон – 2010: стратегія оптимального розвитку»

4 – 5 листопада 2010 р.

м. Харків

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
... Читати далі»

22.07.2010