Головна » 2010 » Июль » 22 » Китай вийшов з берегів
12:39
Китай вийшов з берегів
Китай, повінь, жертви    Більше тисячі людей загинули або пропали без вісти в цьому році із-за повеней у Китаї, викликаних дощем, передає агентство Associated Press (AP). Але найстрашніше ще попереду: як заявив сьогодні Лю Нін (Liu Ning), генеральний секретар китайського державного агентства з запобігання повеням, по-справжньому сильні дощі ще попереду.

Повені цього року вже викликали руйнування на мільярди доларів і призвели до загибелі самої великої кількості людей з 1998 року. У тому році вода піднялася до самого високого рівня за 5 десятиліть і вбила 4150 чоловік.

Пан Лю наполягає на тому, щоб уряд Китаю почав готуватися до стихійного лиха. 60-80% щорічного кількості опадів припадає в цій країні на червень, липень і серпень. У найближчі вихідні на тропічний о-в Хайнань (Hainan) і провінцію Гуандон (Guangdong) на півдні країни очікується нашестя тропічного шторму Чанту (Chanthu). Крім того, цього року очікується ще 7-8 тайфунів.

При цьому вже зараз три чверті китайських провінцій затоплені і 25 річок піднялися до рекордних рівнів. У північній провінції Шаансі (Shaanxi), навколо м. Анка (Ankang), в даний час продовжуються пошукові роботи: 14 людей вже стали жертвами повені і 35 вважаються зниклими без вести.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1914 | Додав: wiktor | Теги: Китай, повінь, жертви | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar