Головна » 2010 » Июль » 22 » За в'їзд в Гібралтар доведеться платити
12:46
За в'їзд в Гібралтар доведеться платити
Гібралтар, Великобританія, Іспанія, мито   Іспанія розглядає можливість введення туристичного збору за перетин кордону між Гібралтаром і Іспанією, повідомляє Daily Telegraph. При цьому платити збір будуть повинні як пішоходи, так і автомобілісти.

Алехандра Санчес (Alejandra Sanchez), мер прикордонного міста Ла Ліною, замовила дослідження легальності такого збору. «Мільйони мандрівників проїжджають через місто по дорозі в британську колонію», - говорить вона нагадуючи, що значну частину доходів Гібралтар отримує від туристів з Іспанії. «У Ла Ліною, тим часом, 10 тис. безробітних, і ця справді нетерпима ситуація не може продовжуватися!» На думку мера, центральний уряд Іспанії приніс в жертву інтереси його міста заради хороших відносин з Британією.

Це вже не перший спір мера з урядом у Мадриді - минулого тижня сеньйору Санчес викликав іспанський міністр закордонних справ. Справа в тому, що мер наказала місцевої поліції зупиняти автомобілі, які прямують у Гібралтар, і перевіряти документи, що, природно, викликало величезні черги на кордоні. Цілком імовірно, що мер, що належить до правої Народної партії, хворіє душею за втрачений Іспанією 300 років тому стратегічно важливий шматочок іспанського півострова.

Нагадаємо, що Гібралтар був захоплений військами Сполученого Королівства в 1704 році, а по Утрехтським мирним договором 1713 Іспанія відмовилася від суверенітету над цією територією. З тих пір Камінь («The Rock») був хворий точкою у відносинах між Іспанією і Британією, Іспанія ніколи не відмовлялася від наміру повернути Гібралтар. У 1969 році за наказом генерала Франко кордон з Гібралтаром була перекрита, і не тільки кордон - взагалі всі комунікації. Вельми характерно, що кордон було остаточно відкрита лише в 1985 році, майже 10 років після повернення Іспанії до демократії.

При цьому самі жителі Гібралтару кагоріческі відмовляються від навіть часткового суверенітету Іспанії над цією територією. У результаті останнього референдуму, проведеного в 2002 році, жителі Гібралтару отвеглі ідею спільного іспано-британського суверенітету з рахунком 99 до 1.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1658 | Додав: wiktor | Теги: Гібралтар, Іспанія, мито, Великобританія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar