-->Головна » 2010 » Июль » 30

В Арктиці знайшли втрачене 150 років тому британське судно

Арктика, археологічна експедиція, Investigator, корабель     Канадські археологи виявили в Арктиці британський корабель Investigator, який 150 років тому вирушив на пошуки британського полярного дослідника Джона Франкліна та його команди і застряг в льодах
      Про це повідомляє канадське агентство із захисту культурної та природної спадщини Parks Canada.
     Судно ст ... Читати далі»

30.07.2010

Екологи вимагають не розпродавати унікальні природні території на аукціонах

унікальні природні території, природні парки, екомережа, ПЗФ    Екологи України вимагають відмовитися від наміру про продаж територій, насамперед військових полігонів та земель Національної академії аграрних наук, і залишити їх під заповідники та національні природні парки, адже там збереглася унікальна флора та фауна. Натомість вони пропонують розробити План заходів щодо переведення "непотрібних” земель в об’єкти природно-з ... Читати далі»

30.07.2010

Кому в світі жити добре?

рейтинг, найщасливіші карїни, ВВП, опитуванняМіжнародний дослідницький центр Геллапа (Gallup International), США, склав рейтинг найщасливіших країн на планеті, повідомляє Forbes. Ці дані отримані після обробки опитувань, які проводилися з 2005 року і охоплювали тисячі чоловік у 155 країнах світу. П'ятьма найщасливішими країнами світу опинилися Данія, Нідерланди, Швеція, Фінляндія і Норвегія.

Спочатку експерти просили респондентів о ... Читати далі»

30.07.2010

Великі ріки як тригери землетрусів

землетруси, ерозія, долина ріки, Міссісіпі      Землетруси, що трапилися в 1811 та 1812 роках в долині річки Міссісіпі (США), були дуже незвичайними. Справа в тому, що переважна більшість сильних землетрусів відбуваються на стику тектонічних плит, а так звана Нью-Мадридська сейсмічна зона знаходиться далеко від країв Північно-Американської плити, стабільної  протягом десятків мільйоні ... Читати далі»

30.07.2010