Головна » 2010 » Июль » 30 » Кому в світі жити добре?
18:57
Кому в світі жити добре?
рейтинг, найщасливіші карїни, ВВП, опитуванняМіжнародний дослідницький центр Геллапа (Gallup International), США, склав рейтинг найщасливіших країн на планеті, повідомляє Forbes. Ці дані отримані після обробки опитувань, які проводилися з 2005 року і охоплювали тисячі чоловік у 155 країнах світу. П'ятьма найщасливішими країнами світу опинилися Данія, Нідерланди, Швеція, Фінляндія і Норвегія.

Спочатку експерти просили респондентів оцінити загальну задоволеність їх життям за 10-бальною шкалою. Потім вони ставили питання про те, як респондент провів попередній день. Це і дозволяло дослідникам визначити загальні характеристики життя людей. Респонденти з високими показниками вважалися «благополучними». Відсоток «благополучних» людей визначав загальний рейтинг країни.

Цікаво, що більшість країн з високим показником ВВП займають в рейтингу високі позиції. «Гроші - це те, що більшість людей прагнуть отримати, коли вони не сплять. Було б дивно, якщо успіх у цій справі ніяк не позначився б на їх оцінці рівня життя », - розповідає Джим Хартер (Jim Harter), один з керівників проекту. Так, наприклад, Данія, що займає 31 місце за показником ВВП, визнана експертами найщасливішою країною світу.

У той же самий час Коста-Ріка, найщасливіша країна обох Америк, зайняла в підсумковому рейтингу шосту позицію, залишивши позаду набагато більш забезпечені у фінансовому плані країни. «У костариканців дуже високий рейтинг громадського і психологічного благополуччя. Мабуть, це якісь системні риси суспільства, які дозволяють людям високо цінувати і зберігати відмінні стосунки. Відсоток повсякденного гарного настрою в цій країні дуже високий », - пояснює Хартер.

Але далеко не завжди психологічне благополуччя визначає задоволеність життям. Так, наприклад, фіналісти останнього чемпіонату світу з футболу в ПАР - Нідерланди і Іспанія - знаходяться в європейському рейтингу на дзеркально протилежних позиціях. У той час як Нідерланди знаходяться в першій п'ятірці, не тільки в Європі, але й у світі, Іспанія посідає 17 місце з 21 європейської країни, що брала участь в опитуванні.

У Росії схоже опитування було проведено Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД) в 2007 році. Згідно з його підсумками 69% жителів Росії частково або повністю задоволені своїм життям. На запитання «Якою мірою Вас влаштовує зараз життя, яку Ви ведете?» Майже чверть опитаних (23%) відповіли, що задоволені життям «по більшій частині». Повністю задоволені своїм становищем 4% респондентів. Тих, кого життя «почасти влаштовує, частково ні», набагато більше - таку відповідь дали 42% учасників опитування. Негативно про своє життя відгукнулися 31% респондентів. Причому 23% з них життя «здебільшого не влаштовує», а 8% - не влаштовує абсолютно.

Нагадаємо, що в 2008 році ВЦВГД також провів опитування відносно матеріального стану росіян. Його підсумки показали, що своїм матеріальним становищем задоволені лише 15% росіян, повідомляє, а приблизно 20% респондентів вважає, що живе відверто погано.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1763 | Додав: wiktor | Теги: найщасливіші карїни, ВВП, рейтинг, опитування | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar