-->Головна » 2010 » Август » 01

Небезпека минула

архіпелаг, Галапагос, ЮНЕСКО, МСОП    Комітет ЮНЕСКО з Всесвітньої спадщини (UNESCO's World Heritage Committee) більшістю голосів виступив за те, щоб видалити Галапагоські острови зі списку місць, які знаходяться в екологічній небезпеці або яким загрожує надмірне використання. Ініціатива виключити Галапагоси належить Бразилії, повідомляє BBC News.

На думку членів комітету, уряд Еквадору, якому належать Галапагоські ... Читати далі»

01.08.2010

Cтажування від AIESEC

AIESEC, стажування, Польща, Росія, Румунія, Туреччина

Хочеш поїхати на стажування від AIESEC?


Завжди хотів побувати в далеких країнах?Прагнеш пізнати культуру казкових країн і відчути її на собі? Чудова можливість для тих студентів, які не хочуть провести літні канікули «як завжди», а використовують цей час з користю.

... Читати далі»

01.08.2010

Німецький підводний робот здійснив першу місію під кригою

підводний робот, полярні дослідження, Інститут Вегенера   Німецькі полярні дослідники з Інституту Альфреда Вегенера здійснили перше занурення автономного підводного робота під кригу Північного Льодовитого океану. Про це повідомляє у четвер, 29 липня, прес-служба інституту.
    Майданчик для занурення перебував на 79 градусі північної широти, лише в 1000 кілометрів від полюса. Схожий на чотириметрову торпеду підвод ... Читати далі»

01.08.2010

Атол Бікіні включено до списку всесвітньої спадщини

ЮНЕСКО, атол, Бікіні, ядерні випробовування   Тихоокеанської атол Бікіні, колишній американський полігон для ядерних випробувань, включений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Таке рішення ухвалене профільним комітетом організації на зустрічі в столиці Бразилії.

Як наголошується в повідомленні на сайті ЮНЕСКО, атол Бікіні символізує початок ядерної ери, що парадоксальним чином поєднується з його образом райського острівц ... Читати далі»

01.08.2010

На дні Чорного моря знайшли єдину в світі підводну річку

Чорне море, підводна ріка, сила Коріоліса   На дні Чорного моря виявлена єдина у світовому океані підводний річка. Про це сьогодні повідомила група вчених з університету англійського міста Лідс, яка провела дослідження цього природного об'єкта безпосередньо на місці його розташування.

Вони з'ясували, що довжина річки становить 37 морських миль, ширина - більше півмилі, а швидкість течії води - 4 милі на годину (близь ... Читати далі»

01.08.2010

Атлас мальованих карт

карта, намальвані від руки, Mapplers   Ентузіасти картографії затівають новий проект - «Mapplers». Це новий, глобальний проект, присвячений створенню намальованих від руки географічних карт. Планується створення цілого атласу мальованих карт. Прикладом такої, створеної від руки карти, служить карта австралійського міста Брісбена, вміщена до інтерактивного вікно карт Гугл (http://www.mapplers.org/).

Сайт планує поповнювати ... Читати далі»

01.08.2010