-->Головна » 2010 » Август » 13

У Канаді знайшли збережену зі створення світу породу

Канада, порода, Баффінова земля, ізотопи    Вчені виявили на канадському острові Баффінова Земля породу, яка, ймовірно, збереглася незмінною з часів формування нашої планети з протопланетного диска. Стаття дослідників опублікована в журналі Nature, а її короткий виклад наведено на порталі ScienceNOW.

Фахівці вивчали фрагменти скель, які з високою ймовірністю могли статися з найперших твердих порід, що утворилися на пл ... Читати далі»

13.08.2010

Зелена школа – зелена країна

Зелена школа, зелена країна, ОБСЄ, гранти  
  Фонд Східна Європа та Координатор проектів ОБСЄ в Україні оголошують конкурс проектів "Зелена школа – зелена країна”. Метою конкурсу є впровадження екоосвіти та виховання екологічної відповідальності дорослих, дітей та молоді для забезпечення сталого розвитку громад.




Завдання конкурсу:
o інтеграція компонентів екологічної освіти в учбовий процес в ... Читати далі»

13.08.2010

Міжнародна конфереція "Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи"

конференція, Карпати, 2010, сталий розвиток
Міжнародна конфереція "Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи"


8-10 вересня 2010 року

м.Ужгород, Україна




8-10 вересня 2010 року Закарпатська обласна рада та обласна державна адміністрація під патронато ... Читати далі»

13.08.2010

III Міжнародна науково-практична конференція «Безперервна географічна освіта: нові технології в системі вищої та середньої школи»

конференція, Білорусь, 2011, географічна освіта, Гомель
III Міжнародна науково-практична конференція «Безперервна географічна освіта: нові технології в системі вищої та середньої школи»

Зсуви вбивають китайців

Китай, зсуви, лбдські жертви     Проливні дощі в Китаї викликали зсуви в районах країни, яким вдавалося досі уникати руйнувань. Погіршилася обстановка і в сильно постраждалій раніше віддаленій гірській провінції Ганьсу (Gansu), де в результаті зсувів, що відбулися минулої суботи, загинули або пропали безвісти 1700 осіб, повідомляє BBC News. Крім того, виявилася заблокована дорога, по якій доставлялася допомогу постражда ... Читати далі»

13.08.2010

Аргентинське озеро розповість про Марс

Аргентина, озеро, Діаманте, бактерії, походження життя     Група аргентинських учених знайшла мільйони бактерій, що мешкають в о. Діаманте (Diamante), Аргентина, що відрізняється малим запасом кисню, яке розташоване в центрі гігантського вулканічного кратера на висоті 4,6 км над рівнем моря, повідомляє Reuters.

Навколишнє середовище бактерій схоже з примітивним земним, тим, що існувало ще до ... Читати далі»

13.08.2010

Медузи напали на Іспанію

медузи, пляж, Ельче, Іспанія, поширення     Медузи заполонили береги Іспанії, повідомляє Associated Press. Атаці піддалися три зони неподалік від м. Ельче (Elche) на сході країни, знаменитого своїми пляжами. Тільки у вівторок постраждали 380 людей. Звичайно в день медузи жалять 4-5 чоловік, якщо говорити про стандартний пляжний сезон.
13.08.2010