Головна » 2010 » Август » 13 » Аргентинське озеро розповість про Марс
16:38
Аргентинське озеро розповість про Марс
Аргентина, озеро, Діаманте, бактерії, походження життя     Група аргентинських учених знайшла мільйони бактерій, що мешкають в о. Діаманте (Diamante), Аргентина, що відрізняється малим запасом кисню, яке розташоване в центрі гігантського вулканічного кратера на висоті 4,6 км над рівнем моря, повідомляє Reuters.

Навколишнє середовище бактерій схоже з примітивним земним, тим, що існувало ще до того, як на Землі з'явилися живі дихаючі організми. Це може не тільки пролити світло на стадії формування життя на нашій планеті, але і дати інформацію про інших планетах, наприклад, про Марс. «Це представляє великий інтерес для нас і для науки, іменованої астробіології, що вивчає життя на інших планетах», - розповіла Маріа Еуген Фаріас (Maria Eugenia Farias), мікробіолог національної ради з наукових і технічних досліджень у провінції Тукуман (National Scientific and Technical Research Council in Tucuman province).

Так звані екстремофіли були знайдені і в інших частинах світу. Вони мають певну комерційну цінність, так як руйнують жири, а, отже, можуть бути використані при дезинфекції. Однак Фаріас сказала, що ці бактерії, іменовані поліекстремофіламі, особливі, тому що можуть процвітати навіть у найважчих умовах.

Рівень миш'яку у воді озера в 20 тис. разів перевищує допустимий для питної води, а температура води зазвичай нижче 0 ° C. Однак з-за великого вмісту солі озеро не замерзає. ДНК бактерії мутували, щоб вижити в умовах ультрафіолетового випромінювання і низького рівня кисню. За словами Фаріас, це також становить інтерес для фармацевтичної індустрії.

Зараз група шукає фінансування для продовження досліджень, для того, щоб виділити метагеном бактерії, який дасть змогу побачити ланцюжок ДНК всієї колонії бактерій. Отримані результати можуть допомогти Аргентині отримати важливі патенти на виробництво антиоксидантів і ензимів, які можуть бути отримані з цих бактерій.

Нагадаємо, що вчені з університету Мілана (University of Milan), Італія, виявили, що сальмонела може використовуватися в боротьбі з раком. Експерименти показали: лікування злоякісних пухлин особливим видом бактерій сальмонели, які не викликають сальмонельоз, підсилює імунну відповідь організму. Це досить ефективно знищує ракові клітини і перешкоджає подальшому росту пухлини. Нова методика лікування раку випробувана італійськими лікарями на мишах в лабораторних умовах, а потім на ракових та імунних клітинах, узятих у людей. У наступному році, орієнтовно в травні, фахівці мають намір провести випробування технології на людях.

«Навколо світу» розповідав, що співробітники Національного університету Ірландії (National University of Ireland), Ірландія, прийшли до висновку, що синьогнійна паличка Pseudomonas aeruginosa стає несприйнятлива до антибіотиків під впливом дезінфікуючих засобів, які широко використовуються в лікарнях.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1824 | Додав: wiktor | Теги: озеро, походження життя, бактерії, Діаманте, Аргентина | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar