Головна » 2010 » Август » 13 » Зсуви вбивають китайців
16:41
Зсуви вбивають китайців
Китай, зсуви, лбдські жертви     Проливні дощі в Китаї викликали зсуви в районах країни, яким вдавалося досі уникати руйнувань. Погіршилася обстановка і в сильно постраждалій раніше віддаленій гірській провінції Ганьсу (Gansu), де в результаті зсувів, що відбулися минулої суботи, загинули або пропали безвісти 1700 осіб, повідомляє BBC News. Крім того, виявилася заблокована дорога, по якій доставлялася допомогу постраждалим.

Нові зсуви вбили в Ганьсу 24 людини, стільки ж пропали без вісті, а в південній частині провінції Сичуань загинули п'ятеро. У віддаленій окрузі Чжоуцюй (Zhouqu) потоки бруду й каменів зруйнували сотні будівель, під уламками яких загинули 1144 людини.

Зливові дощі йдуть по всій центральній і західній частинах Китаю вже кілька днів. За прогнозами синоптиків, у найближчі кілька днів погода не зміниться, зливи не припиняться.

В окрузі Чжоуцюй тривають рятувальні роботи, поки влада обговорюють питання про те, що могло викликати таке руйнівні зсуви. Причин тому може бути декілька, в їх числі - масштабна заготівля лісу і погане міське планування. Заготівля лісу на цій території була офіційно заборонена 12 років тому, але люди продовжують вирубувати ліси і продавати деревину, яка використовується для будівництва жител.

Нагадаємо, що на початку тижня в Ганьсу були направлені шестеро фахівців щодо запобігання епідемій, оскільки уряд країни побоюється розповсюдження інфекційних хвороб. А в Чжоуцюй були відправлені понад 4 тис. наметів, однак гориста місцевість не дозволяє розбити великі наметові табори.

«Навколо Світу» розповідав, що зливи в КНР йдуть з початку літа. Наприкінці червня сильні дощі призвели до обвалення річкових берегів, повеней і обвалів. В результаті загинули 175 чоловік, зниклими безвісти вважаються 107 чоловік. Зруйновано автомагістралі та залізниці, 144 тис. будинків і 1,36 млн га сільськогосподарських угідь. Економічний збиток від розгулу стихії склав 19,7 млрд юанів ($ 2,89 млрд). Метеорологи кажуть, що дощі повинні припинитися в серпні, але коли точно - поки не ясно.

13 липня зсуви в гірських населених пунктах на заході Китаю вбили 17 людей, ще 44 людини зникли безвісти після злив в іншому регіоні країни. У м. Голмуд (Golmud) на заході країни після безперервні зливи переповнилась водосховище. Місцевому муніципалітету довелося евакуювати близько 10 тис. жителів. Сотні робітників і солдатів були направлені туди для риття обвідного каналу. Після закінчення робіт рівень води у водосховищі став знижуватися.

Паводки також піддали перевірці на міцність знамениту греблю «Три ущелини» (Three Gorges Dam), найбільшу греблю в світі. Щоденний потік води досяг 56 тис. м, а рівень води на справжній момент дорівнює 158 м, що всього на 10% нижче максимального рівня.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1621 | Додав: wiktor | Теги: лбдські жертви, Китай, зсуви | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar