-->Головна » 2010 » Август » 15

Гарвард восьмий рік поспіль - найкращий університет світу

рейтинг вузів, Гарвард, внз світу     Гарвард (Кембридж, шт. Массачусетс, США) восьмий рік підряд зайняв перше місце в списку кращих університетів світу, який щорічно складається Університетом Цзяотун (КНР) і нещадно критикованим Європою за засилля американців.

Каліфорнійський університет в Берклі - другий, а Стенфордський нині на третьому місці.

У топ-десятці - ще ... Читати далі»

15.08.2010

Долина нарцисів - велике чудо природи

Долина нарцисів, Закарпаття, природа        Долина нарцисів, Закарпаття, Україна, Природа України надзвичайно красива і має багато незвичайних місць. Доказом цього є унікальна "Долина нарцисів”, яка знаходиться в західній частині України, а точніше на території Хустщини (Закарпатська область).
15.08.2010

Геологи просять зайнятися пошуком кратерів на Google Earth

Google Earth, кратер, геологи, пошук   Чеський геолог Давід Раймон, що працює зараз на компанію Shell, відкрив сайт Impact Database для бажаючих допомогти вченим у пошуках метеоритних кратерів на поверхні Землі, не встаючи з-за комп'ютера.

Ресурс містить базу даних по вже відомих кратерах метеоритного походження і докладні інструкції з пошуку цих деталей рельєфу за допомогою сервісу Google Earth, що надає супутникові фотог ... Читати далі»

15.08.2010

Бактерії, що споживають нафту, можуть допомогти в Мексиканській затоці

бактерії, Мексиканська затока, пролита нафта   Вплив на середовище мільйонів галонів нафти в Мексиканській затоці може залежати від мікроорганізмів.

Бактерії, які споживають нафту та інші вуглеводні, можуть розкласти пролиту нафту, в результаті чого вона просто зникне.

Саме такій екологічній катастрофі присвячена стаття в щотижневому виданні Chemical & Engineering News.

Там йдеться про те, що бактерії, ... Читати далі»

15.08.2010

Шунгіт: невідоме про відомий мінерал

шунгіт, мінерал, очищення води, властивості   Мінерал шунгіт утворився в результаті скупчування донних відкладень органічного походження.

Тверда гірська порода відрізняється унікальною структурою, в матриці рівномірно розподілені силікатні кристалічні частки. Гірський мінерал містить аморфний вуглеводень, силікатні елементи, кремній, мідь, молібден, нікель, ванадій, слюду, кварц та інші сполуки. Шунгіт на третину складаєть ... Читати далі»

15.08.2010