Головна » 2010 » Август » 15 » Шунгіт: невідоме про відомий мінерал
08:43
Шунгіт: невідоме про відомий мінерал
шунгіт, мінерал, очищення води, властивості   Мінерал шунгіт утворився в результаті скупчування донних відкладень органічного походження.

Тверда гірська порода відрізняється унікальною структурою, в матриці рівномірно розподілені силікатні кристалічні частки. Гірський мінерал містить аморфний вуглеводень, силікатні елементи, кремній, мідь, молібден, нікель, ванадій, слюду, кварц та інші сполуки. Шунгіт на третину складається з вуглеводню особливого стану і є проміжною формою при переході антрациту до графіту, схожий на вугілля активоване.

На Русі шунгіт отримав назву «аспідний камінь», за рахунок наявності у мінералу унікальних лікувальних властивостей. У світі докембрійські породи також отримала назву «карельський шунгіт», так як найвідоміше Зажогінське родовище, багате мінералом, розташовується в Карелії. Чиста гірська порода міститься у вигляді тонких прожилок, частіше шунгіт зустрічається в якості домішок у різноманітних сланцевих породах.

Природний чорний мінерал має унікальні сорбційні, антимікробні та бактерицидні властивості. Невипадково багато компаній реалізують шунгіт для очищення води. Шунгітові породи використовуються для очищення води в акваріумах, можуть застосовуватися в якості фільтруючого матеріалу у фільтрах, які використовуються для очищення води в басейнах. А також для очищення стічних вод, штучних і природних водоймищ.

Крім очищення води, шунгіт використовується в акваріумі у якості унікального грунту, який ефективно очищає воду від залишків риб'ячого корми, екскрементів, відмерлих водоростей і небезпечних сполук, що містяться у водопровідній воді. На відміну від великої гальки, шунгіт володіє достатньою поверхнею, його не обов'язково промивати, досить періодично видаляти з поверхні скупчилися забруднення. Матеріал не злежується, біовідходи не псують його зовнішній стан і не погіршують властивості. Мінерал можна використовувати тривалий термін, обслуговування акваріумів не займає багато часу. Допускається набагато рідше робити заміну води.

Шунгіт ефективний матеріал для біофільтрація і підтримки біологічної рівноваги у водному середовищі. Матеріал інгібує патогенні суперечки і мікрофлору. Грунт підходить для більшості мешканців акваріума, водоростей і рослин. Такий грунт не містить шкідливих речовин і абсолютно безпечний для риб. Бажано, щоб використовувані мінерали не мали гострих кутів, які можуть поранити риб.

Чорний камінь красиво відтіняє бляклих і різнокольорових риб і світлі водорості. Гірський матеріал здатний нейтралізувати електромагнітні випромінювання. Мінерал у вигляді неполірований шунгітових пірамід поміщають на дно акваріума, щоб нейтралізувати агресивні дії навколишнього середовища. Шунгіт є одним з небагатьох речовин, які сприяють підвищенню імунітету та покращенню самопочуття у всіх мешканців акваріума.

Джерело: http://innovanews.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2690 | Додав: wiktor | Теги: мінерал, очищення води, властивості, шунгіт | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar