Головна » 2010 » Август » 15 » Геологи просять зайнятися пошуком кратерів на Google Earth
08:58
Геологи просять зайнятися пошуком кратерів на Google Earth
Google Earth, кратер, геологи, пошук   Чеський геолог Давід Раймон, що працює зараз на компанію Shell, відкрив сайт Impact Database для бажаючих допомогти вченим у пошуках метеоритних кратерів на поверхні Землі, не встаючи з-за комп'ютера.

Ресурс містить базу даних по вже відомих кратерах метеоритного походження і докладні інструкції з пошуку цих деталей рельєфу за допомогою сервісу Google Earth, що надає супутникові фотографії практично будь-якої точки Землі, передає Компьюлента.

Сервіс Google Earth останнім часом став дуже цінним інструментом для геологів. Наприклад, 22 липня 2010 група вчених під керівництвом Луїджі Фолк з Університету Сієни (Італія) заявила через журнал Science про виявлення за допомогою Google Earth свіжого (віком до 10 000 років) 45-метрового кратера на південно-заході Єгипту.

3 серпня Амелія Спаравінья з Туринського політехнічного університету (Італія) повідомила про відкриття за допомогою Google Earth великої кільцеподібної структури діаметром близько 9,5 км в пустелі Баюда в Судані. Її метеоритне походження поки ще тільки належить довести, розповідає Wired.

Джерело: http://www.livestream.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1499 | Додав: wiktor | Теги: кратер, Google Earth, Пошук, геологи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar