Головна » 2010 » Август » 15 » Долина нарцисів - велике чудо природи
09:06
Долина нарцисів - велике чудо природи
Долина нарцисів, Закарпаття, природа        Долина нарцисів, Закарпаття, Україна, Природа України надзвичайно красива і має багато незвичайних місць. Доказом цього є унікальна "Долина нарцисів”, яка знаходиться в західній частині України, а точніше на території Хустщини (Закарпатська область).
        Цей унікальний природний об’єкт розміщений на висоті приблизно 180-200 метрів над рівнем моря є єдиним в Європі, де охороняється найбільша кількість вузьколистого нарцису (Narcissus angustifolius). Вузьколистий нарцис є високогірним видом, і росте на висоті 1100-2000 метрів в Альпах, Карпатах, на Балканах.
         Фахівці сходяться на думці, що утворилася "Долина нарцисів” через зсув гірського шмату землі разом із рослинами ще в часи льодовикового періоду.


Вузьколистий нарцис у "Долині нарцисів"

Зараз тут росте більше 400 видів рослин. Серед них трапляються дуже рідкісні види. Наприклад, Achillea salicipholia, Gentiana Pneumonanthe, Iris sibirica, Potentilla Alba, тощо.

Крім унікального рослинного світу у "Долині нарцисів” вирує життя багатьох видів тварин. Найбільше трапляються борсучки, фазани, жаби, ящірки, миші, ондатри, та понад 20 видів риб у навколишніх природних та штучних водоймах.


"Долина нарцисів"

Фото:
uk.wikipedia.org
7chudes.in.ua

Джерело: http://cikave.org.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3273 | Додав: wiktor | Теги: природа, Закарпаття, Долина нарцисів | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar