Головна » 2010 » Август » 15 » Бактерії, що споживають нафту, можуть допомогти в Мексиканській затоці
08:48
Бактерії, що споживають нафту, можуть допомогти в Мексиканській затоці
бактерії, Мексиканська затока, пролита нафта   Вплив на середовище мільйонів галонів нафти в Мексиканській затоці може залежати від мікроорганізмів.

Бактерії, які споживають нафту та інші вуглеводні, можуть розкласти пролиту нафту, в результаті чого вона просто зникне.

Саме такій екологічній катастрофі присвячена стаття в щотижневому виданні Chemical & Engineering News.

Там йдеться про те, що бактерії, які споживають нафту, можуть виявитися корисними в очищенні вод. Однак їх діяльність, в кінцевому рахунку, може представляти певну загрозу для екосистеми океану. Розлита нафта - це багатюще джерело їжі для бактерій, а значить, вона посприяє примноженню популяції мікроорганізмів. А оскільки вся ця маса бактерій неодмінно почне гинути, розпад призведе до виміщення кисню з води, що створить чергову загрозу для життя місцевих мешканців - риб та інших живих організмів.

У статті обговорюється наукове дослідження в стадії реалізації, що проливає світло на ефект бактерій. Відзначається, що можливе кисневе виснаження все-таки краще «мертвої зони» Мексиканської затоки площею 8000 квадратних миль з рівнем кисню недостатнім для виживання риби.

Джерело: http://innovanews.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2829 | Додав: wiktor | Теги: бактерії, пролита нафта, Мексиканська затока | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar