-->Головна » 2010 » Август » 20

Обговорено спільні ініціативи Карпатського Єврорегіону

Карпатський Єврорегіон, угорщина, Закарпаття, обговорення     17 серпня 2010 року, в м.Ніредьгаза (Угорщина) відбулася чергова робоча зустріч представників національних офісів Карпатського Єврорегіону із Угорщини, Словаччини та Закарпатської області України. Головна мета зустрічі – розробка спільних ініціатив національних представництв Карпатського Єврорегіону із Угорщини, Словаччини, Румунії та України.
... Читати далі»

19.08.2010

Через глобальне потепління Крим може стати островом

Крим, глобальне потепління, рівень океану, острів    Керівник Гідрометцентру України Микола Кульбіда заявив, що через глобальне потепління Крим, відокремившись від України природним шляхом, може стати островом, пише газета "Сегодня".

За його словами, таке може статися, якщо через танення льодовиків рівень води в світовому океані підніметься на 50 сантиметрів. "При такому підвищенні озеро Сиваш може стати морською  ... Читати далі»

19.08.2010

NASA опублікувало карту температурних аномалій липня

NASA, температурні аномалії, карта     У липні поточного року температура повітря в європейській частині Росії і на Далекому Сході перевищувала історичні середні показники за 1951-1980 роки більш ніж на п'ять градусівю.

Відповідні дані містяться в глобальній карті температурних аномалій для липня 2010 року, опублікованій вчора американським космічним агентством NASA, передає РІА Новини.

Карту аномалій підго ... Читати далі»

19.08.2010

Розростання Антарктиди пояснили глобальним потеплінням

розростання, Антарктида, глобальне потепління     Вчені запропонували нову гіпотезу, яка пояснює, чому причиною зростання площі антарктичних льодовиків є глобальне потепління. Робота дослідників з'явилася в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, а її короткий виклад наведено на порталі National Geographic.

На відміну від арктичних льодів, площа яких безперервно скорочується вже кілька ... Читати далі»

19.08.2010

Авіація готується до вивержень

авіація, конференція, виверження вулканів, Ісландія    Авіаційні і аерокосмічні експерти зберуться в наступному місяці на конференцію в Ісландії, щоб виробити світову  стратегію реакції на майбутні виверження вулканів. У ролі організатора заходу виступає ісландська авіаційна академія Кеілір (Keilir Aviation Academy), повідомляє агентство Reuters.
< ... Читати далі»

19.08.2010

Подвійний землетрус викликав цунамі

землетрус, цунамі, Тонга, Самоа   Група вчених під керівництвом професора Торна Лея (Thorne Lay) з Каліфорнійського університету (University of California), США, опублікувала в журналі Nature результати свого дослідження, що стосується причин виникнення цунамі, яке в 2009 році спустошило береги островів Самоа і Тонга в південній частині Тихого океану. Про це пише BBC News.

Чотири ... Читати далі»

19.08.2010

Титанік відновлять в новому форматі

    Експедиція під керівництвом Поля-Анрі Наргеле (Paul-Henry Nargeolet), керівника підводних досліджень компанії RMS Titanic Inc, за допомогою сучасних роботів, звукових пристроїв, сонарних технологій і оптики з високою роздільною здатністю відновить детальну картину місця аварії і останків корабля «Титанік», який затонув в Атлантичному океані, повідомляє Reuters.

«Близько 40-50% останків« Титаніка »ніхто ніколи не б ... Читати далі»

19.08.2010