Головна » 2010 » Август » 20 » Титанік відновлять в новому форматі
22:27
Титанік відновлять в новому форматі
    Експедиція під керівництвом Поля-Анрі Наргеле (Paul-Henry Nargeolet), керівника підводних досліджень компанії RMS Titanic Inc, за допомогою сучасних роботів, звукових пристроїв, сонарних технологій і оптики з високою роздільною здатністю відновить детальну картину місця аварії і останків корабля «Титанік», який затонув в Атлантичному океані, повідомляє Reuters.

«Близько 40-50% останків« Титаніка »ніхто ніколи не бачив. Ця експедиція стане першою у своєму роді глибоководною археологічною експедицією. Ми повинні проникнути в цю зону і зрозуміти, де знаходяться складові частини і як вони потрапили туди », - розповів один з керівників експедиції, Дейв Гелло (Dave Gallo), голова спеціальних проектів океанографічного інституту Вудс Хол (Woods Hole Oceanographic Institution), США, найбільшого приватного некомерційного океанографічного інституту миру.

«Титанік» був найбільшим пасажирським лайнером. Він вирушив у своє перше плавання з Саутгемптона (Southampton), Великобританія, в Нью-Йорк, США, 10 квітня 1912 року. На четвертий день шляху корабель ударився об айсберг і затонув разом з 1500 пасажирами на борту. Його місцезнаходження було невідомо аж до 1985 року, коли уламки корабля були знайдені в декількох сотнях кілометрів від о-ва Ньюфаундленд, Канада.

Експерти стверджують, що підняти «Титанік» технічно можливо, проте через крихкість структури корабля не рекомендується. Деякі також вважають, що це потривожить нинішній стан лайнера. «Стан корабля погіршується все більше і більше», - говорить Наргеле.

Компанія RMS Titanic Inc є єдиною компанією, якій дозволено витягати уламки з місця краху лайнера. Їй також було видано право на володіння кораблем в 1994 році.

Нагадаємо, що в 2008 році британський дослідник Рей Бостон (Ray Boston) висунув нову версію трагедії. Пан Бостон присвятив вивченню обставин загибелі «Титаніка» 20 років життя. Посилаючись на свідчення Брюса Ісмея, керуючого директора судноплавної компанії White Star Line, якій належав «Титанік», і врятувався з корабля кочегара Джея Діллі, він стверджує, що 2 квітня 1912 року, за 12 днів до катастрофи, коли судно проходило ходові випробування недалеко від Белфаста, у шостому відсіку трюму загорівся вугілля.

Власник «Титаніка» Джон Морган вирішив не скасовувати першого плавання, сподіваючись, що через брак повітря пожежа припиниться сам собою. Він віддав екіпажу наказ як можна швидше доставити корабель до Нью-Йорка і там розвантажити трюм, а сам анулював свій квиток. «Ми не змогли загасити вогонь, і ходили чутки, що як тільки ми висадимо пасажирів у порту Нью-Йорка і розвантажимо вугільні бункери, то тут же викличемо на допомогу пожежні катери для гасіння вогню», - заявив комісії з розслідування аварії Джей Діллі. 14 квітня 1912 о 23:40 обшивку лайнера якраз під шостим відсіком пропоров айсберг, і гасити пожежу вже нікому не довелося.

«Навколо світу» також розповідав, що Елізабет Гледіс «Міллвіні» Дін (Elizabeth Gladys "Millvina" Dean), остання пасажирка «Титаніка», померла у віці 97 років у будинку для людей похилого віку у Великобританії. Під час краху лайнера їй було 9 тижнів.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2345 | Додав: wiktor | Теги: копія, Титанік, корабель | Рейтинг: 1.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar