Головна » 2010 » Август » 20 » NASA опублікувало карту температурних аномалій липня
22:50
NASA опублікувало карту температурних аномалій липня
NASA, температурні аномалії, карта     У липні поточного року температура повітря в європейській частині Росії і на Далекому Сході перевищувала історичні середні показники за 1951-1980 роки більш ніж на п'ять градусівю.

Відповідні дані містяться в глобальній карті температурних аномалій для липня 2010 року, опублікованій вчора американським космічним агентством NASA, передає РІА Новини.

Карту аномалій підготували фахівці Інституту космічних досліджень імені Годдарда (GISS) NASA, які порівняли середню температуру поверхні Землі в липні з історичними даними за 1951-1980 роки.

У «червону» зону, де температура була вищою за середню, крім російських регіонів, потрапили також східне узбережжя США і південноамериканського континенту, майже вся Канада і Гренландія, Південно-Східна Азія, Австралія і Океанія, майже весь Індійський океан, а також вся Африка. У «синьої» зоні в липні знаходилися південь Латинської Америки, західне узбережжя США, Антарктика, а також Сибір і північні райони Казахстану.

«Глобальна середня температура для липні 2010 була на 0,55 градуса Цельсія вище історичної середньої, що виводить 2010 рік на третє місце по температурі в липні. Найтеплішим в історії спостережень GISS був липень 1998 року, коли температура перевищувала історичну середню на 0,68 градуса », - говориться в повідомленні інституту.

Вчені відзначають, що 12-місячна ковзаюча середня глобальної температури за останні кілька місяців досягла рекордного рівня, однак внаслідок посилення холодної кліматичної аномалії «Ла-Нінья» в Тихому океані в другій половині 2010 року цей показник, швидше за все, буде знижуватися.

Джерело: http://www.focus.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1856 | Додав: wiktor | Теги: Nasa, температурні аномалії, карта | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar