Головна » 2010 » Август » 25 » Результати останніх досліджень Місяця.
20:33
Результати останніх досліджень Місяця.
результат, дослідження, Місяць      Результати останніх досліджень Місяця.Місяць вже давно цікавить людину. Він є єдиним позаземним об’єктом, на якому людині вдалося побувати. І хоча вчені почали досліджувати його досить давно, приблизно 350-400 років тому, ще коли з’явилися перші телескопи, тільки сьогодні вдалося відкрити деякі раніше невідомі таємниці Місяця, про які зараз піде мова.

В результаті останніх досліджень, вченим вдалося встановити, що:

1. Місяць поступово зменшується. Вчені заявляють, що природний супутник Землі - Місяць, зменшується. Але в найближчому майбутньому очевидних змін не буде, оскільки період за який Місяць зменшився на 100 метрів становить приблизно 1 млрд. років. Основна причина, яка призводить до зменшення - крихка місячна поверхня.

2. На Місяці знаходиться найхолодніше місце в Сонячній системі. За допомогою зонда Lunar Reconnaissance Orbiter фахівці з’ясували, що в Південній частині Місяця температура може опускатися до фантастичної позначки -202,78° С.

3. На Місяці є велика кількість високих скель та глибоких кратерів, особливо в районі південного полюса. Це відкриття зробили фахівці NASA.

4. Радіоактивний елемент. В 2009 році за допомогою японського зонда Кагуя вчені виявили на поверхні Місяця радіоактивний елемент у сполучені з залізом, калієм, титаном, та іншими елементами. Завдяки сучасній техніці, яка постійно удосконалюється, можливо в майбутньому, тут будуть видобувати корисні копалини.

Місяць фото, фотографії Місяця.

Місяць - природний супутник Землі.

Фото: 1) uk.wikipedia.org 2) space.vn.ua
Джерело: http://cikave.org.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3343 | Додав: wiktor | Теги: результат, Місяць, Дослідження | Рейтинг: 1.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar