-->Головна » 2010 » Октябрь » 28

На Камчатці вивергається Шивелуч

Шивелуч, Камчатка, вулкан, виверження       На Камчатці, Росія, почалося виверження вулкана Шивелуч, повідомляє РБК. Висота попелу, що викидається в повітря, складає 10 км. У районі селища Усть-Камчатськ приблизно в 90 км від вулкана почався пеплопад. Через обмежену видимість закрита дорога, що зв'язує селище із зовнішнім світом.

Активність Шивелуча триває з червня 2009 року. У червні поточного року Ши ... Читати далі»

28.10.2010

Землетрус, цунамі і виверження

Землетрус, цунамі, виверження, Індонезія       Цунамі в Індонезії забрав життя 113 чоловік на островах Ментавай (Mentawai islands), повідомляє агентство Associated Press. Число жертв швидше за все збільшиться, тому що велика кількість людей вважається зниклими безвісти. В даний час ведуться пошукові роботи, утруднені віддаленістю місця лиха. Поки рятувальну операцію очолюють місцеві рибалки.

Є труднощі ... Читати далі»

28.10.2010

В Індії виявлений фрагмент бурштину віком близько 50 мільйонів років

Індія, бурштин, фрагмент     Вчені виявили в Індії фрагмент бурштину віком близько 50 мільйонів років, в якому застигло величезна кількість комах, павукоподібних та інших членистоногих.

Як повідомляє The New York Times, в бурштині знайдено близько 700 застиглих живих істот, а також залишки рослин. Вченим вдалося ідентифікувати близько 100 досі невідомих видів комах.

За даними дослідників, у той час, коли іс ... Читати далі»

28.10.2010

Названа причина біологічного розмаїття Землі

біорізноманіття, Земля,       Причиною розмаїття живих істот на нашій планеті стало сильне похолодання клімату.  Учені з Каліфорнійського університету в Ріверсайді прийшли до висновку, що пониження температур призвело до кисневої катастрофи - різкому і безповоротного збільшення концентрації кисню в атмосфері Землі 750-635 млн. років тому, яка і привела до збільшення біологічного розмаїття.

Протягом декількох рокі ... Читати далі»

28.10.2010