Головна » 2010 » Октябрь » 28 » В Індії виявлений фрагмент бурштину віком близько 50 мільйонів років
13:50
В Індії виявлений фрагмент бурштину віком близько 50 мільйонів років
Індія, бурштин, фрагмент     Вчені виявили в Індії фрагмент бурштину віком близько 50 мільйонів років, в якому застигло величезна кількість комах, павукоподібних та інших членистоногих.

Як повідомляє The New York Times, в бурштині знайдено близько 700 застиглих живих істот, а також залишки рослин. Вченим вдалося ідентифікувати близько 100 досі невідомих видів комах.

За даними дослідників, у той час, коли істоти потрапили в смолу, яка пізніше перетворилася на бурштин, на території Індії були тропічні ліси.

Велика частина знайдених в бурштині членистоногих еволюціонувала незалежно від членистоногих в інших частинах Землі, так як Індія довгий час була ізольована від них так само, як зараз Австралія. Вважається, що близько 150 мільйонів років тому індійський субконтинент відокремився від Африки і протягом 50 мільйонів років подорожував, поки не зіткнувся з Азією (цей процес породив Гімалаї). Тим не менше, викопні зразки відрізняються помітно більшою розмаїтістю, ніж можна було б очікувати, беручи до уваги настільки тривалу ізоляцію Індії. Поки вчені не можуть однозначно пояснити цей факт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на пляжі в Східному Ессексі був знайдений шматок бурштину, в якому знаходився фрагмент павутини віком близько 140 мільйонів років.

Джерело:
http://korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1583 | Додав: wiktor | Теги: Фрагмент, бурштин, Індія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar