-->Головна » 2010 » Ноябрь » 25

Африка урбанізується

Африка , урбанізація, міське населення, прогноз     Через 40 років кількість городян зросте втричі, так що до 2050 року 60% всіх африканців будуть жити в містах, повідомляє BBC News, посилаючись на нову доповідь ООН про заселеність африканських міст (UN-Habitat's State of African Cities 2010 report). З цього випливає, що владі африканських країн треба терміново починати вкладати гроші в будівн ... Читати далі»

25.11.2010

Резервація для ведмедів

Резервація, ведмідь, США, Червона книга, Служба рибних ресурсів та дикої природи        Сполучені Штати позначили «критичний ареал» білих ведмедів, що живуть на танучих морських льодах Аляски, повідомляє BBC News. Ця територія, за розміром як дві Великобританії, тобто близько 500 тис. кв. км, допоможе запобігти небезпека вимирання білих ведмедів.

У «критичний ареал» потрапляють зони, де наф ... Читати далі»

25.11.2010

Озеро посеред пустелі

Тед Максвелл, геолог, озеро, Сахара      Вчені під керівництвом Теда Максвелла (Ted Maxwell), геолога з національного Смітсоніанського музею повітря і космосу (Smithsonian National Air and Space Museum), США, виявили зникле озеро в самому серці пустелі Сахара, в Єгипті, повідомляє Science News. Відкриття було зроблено завдяки знімкам, отриманим з космічного човника. Озеро утворилося близько 250 тис. років то ... Читати далі»

25.11.2010

Порятунок у Тихому океані

острови Фіджі, Тихий океан, Підлітки, Токелау        Три хлопчика, втрачені майже два місяці тому в Тихому океані, знайдені живими, повідомляє BBC News. Підлітки, двом з яких 15 і одному 14 років, жили на островах Токелау (Tokelau), що знаходяться під владою Нової Зеландії. 5 жовтня їх віднесло у відкрите море на маленькій алюмінієвої човні. Пошуками підлітків займалися повітряні сили Нової Зелан ... Читати далі»

25.11.2010