Головна » 2010 » Ноябрь » 25 » Резервація для ведмедів
18:25
Резервація для ведмедів
Резервація, ведмідь, США, Червона книга, Служба рибних ресурсів та дикої природи        Сполучені Штати позначили «критичний ареал» білих ведмедів, що живуть на танучих морських льодах Аляски, повідомляє BBC News. Ця територія, за розміром як дві Великобританії, тобто близько 500 тис. кв. км, допоможе запобігти небезпека вимирання білих ведмедів.

У «критичний ареал» потрапляють зони, де нафтові і газові компанії хочуть вести буріння. Це означає, що видобувним фірмам стане набагато важче отримувати дозволи на роботу в регіоні. Як наслідок, ведмедики будуть знаходитися в більшій безпеці, ніж зараз.

Представники Служби рибних ресурсів та дикої природи США (US Fish and Wildlife Service) говорять, що тепер пропонована економічна діяльність в регіоні повинна оцінюватися з точки зору впливу на популяцію ведмедів. Велика частина «критичного ареалу» - це морський лід, а також деякі частини морів Бофорта і Чукотського, якими цікавиться фірма Shell. Почати буріння в Арктиці Shell повинна була цього року, проте інцидент з аварією на нафтовій свердловині ВР в Мексиканській затоці змусив відкласти ці плани до 2011 року.

Захисники навколишнього середовища також хочуть, щоб білий ведмідь був внесений до списку видів, що знаходяться під загрозою зникнення. В даний час міністерство внутрішніх справ США (United States Department of the Interior) відносить цих тварин до видів, що знаходяться під загрозою зникнення, оскільки льоди, де живуть і полюють ведмеді, тануть з великою швидкістю.

Нагадаємо, що білий ведмідь занесений до Червоної книги РФ. Це єдиний вид наземних ссавців, в основному живе на дрейфуючих льодах Арктики. За прогнозами Геологічного комітету США (US Geological Survey), через скорочення льодового покриву Арктики до 2050 року вимре дві третини популяції білих ведмедів. До кінця століття полярні ведмеді збережуться тільки на канадських островах Арктики і на західному узбережжі Гренландії.

Попередні прогнози вчених щодо долі полярних ведмедів, висловлені в цьому році, були більш оптимістичними - передбачалося, що до 2050 року вимре тільки 30% популяції цих тварин. Але спостереження за кліматом в Арктиці показали, що за останні 30 років площа льодового покриву скоротилася на 30% при одночасному зниженні його товщини.

До речі, білий ведмідь (Ursus maritimus), який полює виключно на морському льоду, еволюціонував не більше 150 тис. років тому. Його найближчими родичами є бурі ведмеді, зараз живуть на південно-сході Аляски.

Джерело:
http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3155 | Додав: wiktor | Теги: Червона книга, ведмідь, США, Служба рибних ресурсів та дикої при, Резервація | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar